SON DAKİKA
Hava Durumu

'Anne baba okulu'nda diploma zamanı   

Batuhan YORULMAZ Özel Bursa Kültür Okulları, velilere yönelik düzenlediği ‘anne baba okulu’

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2018 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2018 18:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Anne baba okulu'nda diploma zamanı   
Batuhan YORULMAZ

Özel Bursa Kültür Okulları, velilere yönelik düzenlediği ‘anne baba okulu’ programı kapsamında velilere özel düzenlediği atölye çalışmalarını sertifika töreni ile sona erdirdi. Ailelerin de memnun  kaldığı program, eğitim öğretim yılı ikinci döneminde de devam edecek. Özel Bursa Kültür Okulları Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Biriminin gerçekleştirdiği ve yoğun ilgi ile karşılaşılan Anne Baba Okulunda 6 hafta süren atölye çalışmalarından oluşuyordu. Atölyede 5 ana başlık ele alınarak incelendi.

Atölye çalışmaları sırasında ailelerle birlikte; çocuklar neye gereksinim duyar, onlara ne kadar vakit ayırıyoruz, onları ne kadar dinliyoruz, başkalarıyla paylaştığı ama bizimle paylaşmadığı neler var sorularına yanıt arandı. Çalışmalar sırasında ailelere yetiştirildikleri aile tutumunun anne baba olmak üzerindeki etkisi, işbirliği ve seçenek sunarak aile bireylerinin çocuklara sağlıklı tutumlar sergilemesi gerekliliği konularında bilgi aktarıldı.

Teorinin pratiğe dökülmesi amacıyla düzenlenen “Anne Baba Okulu”nda mutlu ve başarılı birey yetiştirmede doğru iletişim kurmanın önemi ve çatışma çözme yöntemleri üzerinde duruldu. Oturumlar sonunda sertifika töreni yapıldı. Velilerden çok güzel geri bildirim alan Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Biriminin bu çalışması 2. Dönemde de devam edecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.