SON DAKİKA
Hava Durumu

AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB ile 3.dönem Açık Lise AÖL sınav sonuçları için tarih belli mi?

Online olarak tamamlanan Açık Lise sınavlarının ardından sonuçlar için sorgulamalar başladı. Bu kapsamda; “AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?” sorusuna yanıt aramaya başlayan öğrenciler gözlerini Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gelecek açıklamalara çevirdi. Bilindiği üzere online sınavlar 3-7 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilmişti. Peki; AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, açıklama geldi mi? Açık lise sınav sonuçları açıklandı mı? MEB ile 3.dönem AÖL sınav sonuçları için heyecan dorukta!

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2021 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2021 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB ile 3.dönem Açık Lise AÖL sınav sonuçları için tarih belli mi?

AÖL sınav sonuçları için meraklı bekleyiş sürüyor. 3-7 Temmuz tarihleri arasında online olarak düzenlenen sınavların tamamlanması ile birlikte gözler Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelecek açıklamalara çevrildi. Konu ile ilgili araştırmalar sürerken "AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?", "Açık lise sınav sonuçları açıklandı mı?" şeklindeki sorulara yanıt aranıyor. MEB ile 3.dönem AÖL sınav sonuçları için heyecan dorukta!

AÖL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

AÖL sınav sonuçları henüz açıklanmadı. Açık lise 3. Dönem sınavlarına ilişkin sonuçların erişime açılması halinde haberimizin içeriğine erişim linki ekleyeceğiz. Gelişmeleri sabah.com.tr üzerinden takip edebilirsiniz...

AÖL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN VE NEREDEN AÇIKLANACAK?

Açık lise sınavının sonuçları http://aol.meb.gov.tr/ adresinden açıklanacak.

SINAVIN UYGULANMASI

Öğrenciler, aynı eğitim öğretim yılı ve dönemi için yapılacak sınavlardan yalnızca birine katılabileceklerdir. Online sınav uygulaması yurt içi ve yurt dışında, Türkiye saatine göre aynı gün ve saatte başlayıp, aynı gün ve saatte sona erdirilecektir.Öğrenciler, T.C. kimlik numara ve şifreleri ile AÖK Bilgi Yönetim Sistemine online sınav kapasitesinde giriş yaparak online sınav uygulamasına katılacaklardır. Sınav başvurusu olmayan ve tüm derslerinden sınavını tamamlayan öğrenciler sınav süresinin sonuna kadar AÖK Bilgi Yönetim Sistemine giremeyeceklerdir.

Online sınav uygulaması, çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli ve her bir ders için ayrı olmak üzere 20 sorudan oluşacak testler hâlinde gerçekleştirilecektir. Sınavda her bir dersin testi için 25 dk. süre uygulanacaktır. Öğrenciler, sınav süresi içinde kendilerine atanan en fazla 24 dersten sınava katılabilecekler ve atanan derslerden istedikleri dersi seçerek sınavı başlatıp bitirebileceklerdir.

Seçilen derse ait sınav, "Sınava Başla" butonu ile başlatıldıktan sonra, soru sayfasında "Kaydet ve İlerle" butonu ve kalan süreyi gösteren sayaç olacak, son soruda ise "Kaydet ve İlerle" butonu yerine 'Sınavı Bitir' butonu olacaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.