SON DAKİKA
Hava Durumu

Başkan'dan teknoloji bağımlılığı uyarısı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BUSMEK Sosyal Eğitim Merkezi’nde bir araya geldiği öğrencileri, teknoloji bağımlılığın

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2018 18:02
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2018 20:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başkan'dan teknoloji bağımlılığı uyarısı
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BUSMEK Sosyal Eğitim Merkezi’nde bir araya geldiği öğrencileri, teknoloji bağımlılığına karşı ikaz etti. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK) Sosyal Eğitim Merkezi’nde 2017-2018 eğitim yılında 8. sınıf öğrencilerine örgün eğitime destek maksadıyla başlatılan kurslara katılan gençlerle bir araya geldi. sohbet ettiği gençlere, gelecek hayalleri ile ilgili sorular soran ve hayata dair tavsiyelerde bulunan Aktaş, gençlerin iyi, ahlaklı ve bilgili bireyler olarak yetişmelerinin önemine dikkati çekti.
Büyükşehir Belediyesi olarak altyapı ve üstyapı çalışmalarının yanı sıra farklı organizasyonlarla şehir hayatına değer katmaya gayret ettiklerini belirten Başkan Aktaş, “BUSMEK, hem yetişkinler için mesleki ve yetenek kursları verirken, örgün eğitimlerine devam eden öğrencilere yönelik de takviye kursları gerçekleştiriyor. Ortaöğretim 8. sınıf öğrencileri sınav hazırlığı sebebiyle yarı yıl tatilinde olmalarına rağmen takviye kurslarına katılıyorlar. Yaklaşık 4 ay sonra girecekleri sınavda hedeflediklerini kazanmaları bizleri de mutlu edecektir” diye konuştu.
Çocukların hayata daha iyi hazırlanmaları noktasında verilen destekten dolayı heyecan duyduğunu söyleyen Başkan Aktaş, “Bu yatırımlar devam edecek. Bursa’nın daha sağlıklı, daha yaşanabilir ve eğitim seviyesi yüksek bir şehir olması için gayretimizi ve heyecanımızı ortaya koyacağız” dedi. Başkan Aktaş, öğrencilere öğütler de verdiği ziyarette teknoloji bağımlılığına dikkati çekerek, “Teknolojiyi gerektiği kadar kullanmalıyız. Teknoloji asla çocukları hayattan, ailelerinden, arkadaşlarından uzaklaştıran asosyal tipler olacak şekilde kullanılmamalıdır” dedi. (AA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.