SON DAKİKA
Hava Durumu

Bingöl eğitimde eşitlik çağrısında bulundu

851 bin 131 adayın yarıştığı LYS sonuçlarını değerlendiren Sınav Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Gıyasettin Bingöl, ortaya ç

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2013 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2013 14:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bingöl eğitimde eşitlik çağrısında bulundu
851 bin 131 adayın yarıştığı LYS sonuçlarını değerlendiren Sınav Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Gıyasettin Bingöl, ortaya çıkan tabloyu “iyi ile mükemmelin arasındaki fark gibi” sözleriyle yorumladı.

Milli eğitimde zaman içinde yapılan temel uygulamaların birçok yansıması olduğunu vurgulayan Sınav Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Gıyasettin Bingöl, asıl sorunun; değiştirilen yönetmelik, programlar ve kararsızlık olduğunu belirtti. Bingöl, dershanecilikten gelen bir eğitimci olarak, dershane sisteminin sonlandırılması gerektiğini Türkiye’de ilk söyleyenlerden biri olduğunu, fakat alt yapısı, planı kararlılığı olmayan uygulamaların öğrenciye büyük zarar verdiğini vurguladı. Gıyasettin Bingöl, devletin düzenli, sistemli, öğrenciye fırsat eşitliğini yaşatacak okul modelleri kurmadıkça dershanelerin kapanmayacağını, halen Bursa’da bile bazı okulların başta temizlik hizmetleri olmak üzere, öğrencilerine çağdaş eğitim standartlarını sunamadığını söyledi.

Bu yıl ki LYS sonuçlarını çok açıdan değerlendirdiğini ifade eden Bingöl, “ İyi ile mükemmel arasındaki fark gibi, ben karamsar değilim. Bursa’da çok sayıda meslek lisesi var. Ortalamaların şekillenmesinde bu da bir etken. Yavuzselim’deki bir okul ile Çekirge’deki okul arasındaki farkı kapatmadığımız sürece yorum yaparız. Bunlar bizim gerçeklerimiz ve bu gerçeklere yönelik çözümleri de yine biz üreteceğiz. Bu bakımdan LYS sonuçlarını da nereden bakarsak öyle görürüz. ” ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.