SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da e-sınav dönemi

  Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü, Avustralya merkezli açık kaynak kodlu "moodle" sistemini kullanarak geliştirdiği "e-öğr

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2015 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2015 14:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da e-sınav dönemi
 

Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü, Avustralya merkezli açık kaynak kodlu "moodle" sistemini kullanarak geliştirdiği "e-öğrenme projesi" ile öğrencileri geleceğin dünyasına hazırlamayı hedefliyor.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tubitak ortaklığında, Microsoft Türkiye’nin desteğiyle yürütülen Bursa e-öğrenme projesi kapsamında e-sınav uygulamaları başladı. E-sınav projesi çerçevesinde ilk pilot uygulama Nilüfer Koç Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. Tablet bilgisayarlarla 8. sınıflara yönelik TEOG deneme sınavı şeklinde yapılan e-sınava yaklaşık 100 öğrenci katıldı. İki oturum halinde gerçekleştirilen sınavla ilgili tüm aşamalar elektronik ortamda anlık olarak izlenebildi. Sınav tamamlanır tamamlanmaz, sınavla ilgili tüm veriler anında görülebildi.

E-SINAV TÜRKİYE’DE BİR İLK

E-sınav uygulamasının milli eğitim müdürlükleri kapsamında Türkiye’de bir ilk olduğunu belirten Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya: “Bakanlığımız teknolojinin eğitime entegrasyonu konusunda çok ciddi çalışmalar gerçekleştiriyor. Bakanlığımız tarafından uygulamaya konulan FATİH projesi bu konuda en önemli projedir. Bursa milli eğitimi olarak bu çalışmalara biz de katkı koymak istedik. E-öğrenme projemiz kapsamında e- sınav uygulamalarını başlatıyoruz. Bu sistemin uygulanması konusunda milli eğitim olarak hazırız. İnternet alt yapısı sağlandığı gün Bursa’da bulunan yaklaşık 1500 okulumuzda e-sınav uygulamasını yapabiliriz.” dedi.

ÖĞRETMENLER SİSTEMİN BİRİNCİ UNSURU

Yeni neslin teknoloji kullanımı konusunda çok aktif ve istekli olduğunu hatırlatan Veli Sarıkaya: “Özellik 2000 sonrası doğan çocuklarımız teknolojiyi çok iyi kullanıyor. Yeni neslin isteklerine cevap vermek ve ihtiyaçlarını karşılamak zorundayız. E-sınav sisteminin de teknolojinin eğitime entegrasyonu ve öğrencilerimize hizmet anlamında önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Daha önceki uygulamalarda olduğunu gibi, bu sistemde de öğretmenler birinci unsurdur. Sistem tamamen öğretmenlerimizin kontrolünde yürütülecek. Sınavın her anı ve aşaması saniye saniye kontrol edilebilecek. Sınav sonuç ve analizlerine anında ulaşılabilecek. Soru kaliteleri ölçülebilecek. Bu sistemde ayrıca öğretmen ve öğrenci elektronik ortamda bir araya gelebilecek.” dedi.

E-sınav uygulamasının gerçekleştirildiği “moodle” sistemi hakkında bilgi veren Veli Sarıkaya: “Milli eğitimin hizmetine tamamen ücretsiz sunulan sistem, 50 binden fazla öğrenciyi ve binlerce kursu barındırabiliyor. 150 Ülkede ve 70 dilde desteği mevcut olan bu sistem yapılan uygulamaya göre tüm diller bir arada kullanabildiği gibi tek dil olarak da uygulanabilmektedir. Sistemde e-sınav uygulamasının yanında birçok uygulaması daha mevcut. Bu sistemde öğretmenlerin işi büyük oranda kolaylaşacak. Sınavlarda notlandırma hatalarının giderilmesi, detaylı analizlerin yapılması ve bununla ilgili tedbirlerin zamanında alınması, ödevlerin daha etkin değerlendirilmesi, akran değerlendirmesi bu sistemin binlerce uygulama modelinden badece bir kaçı. Bu projenin uygulanmasında emeği geçen herkesi kutluyoruz.” dedi.

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.