SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'daki Mucitlerin Merkezi Hızla Yükseliyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan, kapasite ve teknik donanım açısından dünyadaki ilk 5 merkez arasına girecek olan Bilim ve

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2013 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2013 13:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'daki Mucitlerin Merkezi Hızla Yükseliyor
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan, kapasite ve teknik donanım açısından dünyadaki ilk 5 merkez arasına girecek olan Bilim ve Teknoloji Merkezi inşaatı hızla yükseliyor. Çalışmaların hızla ilerlediğini dile getiren Başkan Altepe, Bilim Teknoloji Merkezi’nin binasını Ekim ayında tam olarak hizmete açmayı hedeflediklerini vurguladı. 


Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bu dönem kente kazandırdığı stadyum ve yeni belediye binası gibi anıtsal yapılar arasında yer alan Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin BUTTİM Fuar alanı yanındaki inşaatı hızla sürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 11 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 20 bin metrekare alan üzerine kurulan Bilim ve Teknoloji Merkezi inşaatında devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Beraberindeki Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıfat Bakan’dan çalışmalar hakkında bilgiler alan Başkan Altepe, son şeklini almaya başlayan Bilim Teknoloji Merkezi’ni Ekim ayında tam olarak hizmete açmayı hedeflediklerini söyledi.

“İLK 5 ARASINA GİRECEK”
Halen Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde faaliyetlerini sürdüren Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin Bursa’da önemli bir açığı kapattığını belirten Başkan Altepe, ilk günden itibaren merkezin özellikle ilk ve orta dereceli okul öğrencileri tarafından yoğun olarak ziyaret edildiğini söyledi. Halen BTM’de 150 deney ünitesinin sergilendiğini ve gelen öğrencilerin derslerinde gördükleri teorik bilgileri burada uygulamalı olarak görebildiklerini ifade eden Başkan Altepe, “İnşaatı tamamladığımızda burada 250’ye yakın deney düzeneği sergilenecek. Böylelikle hem kapasitenin hem de ziyaretçi sayısının artmasını bekliyoruz. Bu konuda bütün dünyayı taradık. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, kapasite ve teknik donanım bakımından dünyadaki ilk 5 merkez arasına girecek. Öğrenciler derslerinde gördükleri teorik bilgileri burada deneyerek, görerek ve yaşayarak öğrenecek. Bir motor nasıl çalışır, helikopter nasıl uçar, rüzgar, yağmur nasıl oluşur tüm bunları burada kendileri uygulayarak görecekler. Bu merkez sadece Bursa’ya değil çevre illere de hizmet veren önemli bir merkez olacak. Bursa’yı bilim alanında da bir marka haline getirecek olan merkezimizi Ekim ayında tam olarak hizmete açmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.