SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'dan 6 okula TÜBİTAK ödülü

TÜBİTAK'ın ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlediği 45. Araştırma Projeleri Yarışması'nda, 10 bin proje arasından seçilen en iyi pr

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2014 10:49
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2014 11:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'dan 6 okula TÜBİTAK ödülü
TÜBİTAK'ın ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlediği 45. Araştırma Projeleri Yarışması'nda, 10 bin proje arasından seçilen en iyi projeler ödüllendirilirken Bursa'dan 6 okul bu başarıya ortak oldu.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı’nın (BİDEB) bu yıl 45. kez düzenlediği "Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması" kapsamında Bursa’dan 6 okul ödül alma başarısı gösterdi. Önemli bir başarıya imza atan Bursa okulları, her yıl yalnız bir okula verilen "Yılın Genç Araştırmacısı" ödülünün de sahibi oldu. Bilgisayar, Biyoloji, Coğrafya, Fizik, Kimya, Matematik, Sosyoloji, Tarih ve Psikoloji dallarında gerçekleştirilen yarışmaya Türkiye’nin 81 ilinden 17 bin 486 öğrenci toplam 10 bin 418 proje ile katıldı. Daha önce ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen 'Bu Benim Eserim Proje Çalışması'nda da Bursa’dan iki okul ödül almaya hak kazanmıştı. Konuyu değerlendiren ve öğrencilere yönelik gerçekleştirilen proje uygulamalarının önemine vurgu yapan Bursa İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici, "Eğitimin her kademesinde zekâyı geliştiren ve yaratıcılığı ön plana çıkaran bilimsel ve teknolojik faaliyetlerin teşvik edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu tür etkinliklerin öğrencilerin bu yönde gelişimlerine önemli katkı sağladığına inanıyorum. Bu çalışmalarla ülkenin geleceğine yön verecek gençlerimiz bilimsel çalışma konusunda teşvik ediliyor. Bu etkinliklere katılan tüm okullarımızı kutluyorum" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.