SON DAKİKA
Hava Durumu

Çalgıcıların artık mektebi var

Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestrası Çalgıcı Mektebi açıldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Belediyenin desteği ile e

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2013 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2013 13:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Çalgıcıların artık mektebi var
Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestrası Çalgıcı Mektebi açıldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Belediyenin desteği ile eğitim görenlerin meslek sahibi olmasını sağlayacaklarını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Roman vatandaşlara müzik eğitimi verilmesi amacıyla kurulan 'Çalgıcı Mektebi' törenle açıldı. Müzik ile ilgili her türlü kursların verileceği 'Çalgıcı Mektebi'nde İlkokulu, liseyi veya üniversiteyi bitiremeyen Roman vatandaşlarında eğitim görebileceği bir merkez olacağını belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Büyükşehir belediyesinin desteği ile eğitim görenlerin meslek sahibi olmasını sağlayacağız. Özellikle buradaki insanlarımızın desteklenmesi ile meslek ve beceri sahibi olmalarına yönelik önemli bir projeye imza attık. Hedeflerimizden bir başkası ise insaların kendi ayakları üzerinde durabilmesidir. Mektebin yer sahibi Celal Ağarbaşlı'ya ve burada emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" dedi. Açılışın ardından sınıfları gezen Başkan Altepe, eğitim gören çocukların söyledikleri şarkıları yakından takip etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.