SON DAKİKA
Hava Durumu

Çocuğunuzun eğitimi zehir olmasın

Eğitim sektörüyle ilgili olmasa da okulların açılışını fırsat bilen işletmeler, kırtasiye ve diğer öğrenci araç gereçlerini okulların açılm

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2019 19:11
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2019 19:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Çocuğunuzun eğitimi zehir olmasın

Eğitim sektörüyle ilgili olmasa da okulların açılışını fırsat bilen işletmeler, kırtasiye ve diğer öğrenci araç gereçlerini okulların açılmasına sayılı günler kala raflarında satışa sundu. Müşteri memnuniyeti, ürünün kalitesi ve en önemlisi de sağlık güvenliğinden ödün vermemek gerektiğini söyleyen BKM Yönetim Kurulu Başkanı Kudbettin Bingölbalı aileleri uyardı: “Çocuklarınız için ambalaj, renk ve kokusuna aldanıp aldığınız ürünlerin öncelikle güvenli olmasını da önemseyin. Kırtasiye malzemenizi güvendiğiniz kırtasiyenizden alın.”

Canan GÜLEÇ


Okulların açılmasına sayılı günler kala eğitim sektörüyle ilgili olmasa da bir çok mağaza satış reyonlarında kırtasiye malzemeleri başta olmak üzere okul araç gereçlerine yer açarak mevsimsel olarak satış stratejisi izledi. Ancak buralarda satılan ürünlerin sağlık güvenliğine uygun olup olmaması da akıllarda kuşku uyandırıyor. Bursa Kültür Merkezi (BKM) Yönetim Kurulu Başkanı Kudbettin Bingölbalı, kırtasiye malzemelerinin gün içerisinde uzun saatler ve bir eğitim öğretim yılı boyunca çocuk tarafından kullanıldığına dikkat çekerek aileleri uyardı; “Çocuklarınızın bu kadar uzun zaman kullandığı, temas halinde olduğu, soluduğu ürünleri tercih ederken çok daha dikkatli davranmalısınız.”



 

“KIRTASİYE MALZEMESİNİ KIRTASİYEDEN ALIN”


Okulların açılmasının yaklaşmasıyla başlayan dönemin ticari açıdan değerlendirilmesine karşı aileleri uyaran BKM Yönetim Kurulu Başkanı Kudbettin Bingölbalı, öncelikle ürüne ulaşma konusunda seçici olmalarını önerdi: “Kırtasiyelerde, çocuğun okul ihtiyaçlarına dair uzun yıllardır çalışmış personeller görev yapmakta, biz de BKKM’de çalışma arkadaşlarımızın müşteri ilişkileri kadar konusunda uzmanlık edinmiş olmasına da dikkat ediyoruz. Aile geldiğinde çocuğun yaşına, sınıfına, bölümüne uygun kırtasiye ürünlerinden seçenekleri kendilerine sunuyoruz. Oysa marketlerde, pazarlarda dökme usul sepetlerdeki ürünlerden hangisi çocuğun ihtiyacına uygundur bunu kime soracaksınız?”

KANSEROJEN TEHDİTİNİ UNUTMAMAK LAZIM


Çocukların eğitim öğretim yılı boyunca, okulda ve ödev yaparken evde uzun saatler boyunca sürekli temas halinde olacağı kırtasiye ürünlerinin sağlık açıcından da incelenmesi gerektiğini ifade eden Bingölbalı şu bilgileri paylaştı: “Aileler çocukları için tercih edeceği ürünlerde mutlaka 2 belgeyi önemsemeli; TSE ve CE. Alınacak kırtasiye ürününde bu iki işaretin bulunması belli bir standarda uygun olarak ve sağlıklı malzeme kullanılarak yapıldığını gösterir. Kırtasiyelerin sattıkları ürünler kalite ve sağlık açısından da denetlendiği için bizlerden aldıkları ürünleri çocuklarına güvenle kullandırabilirler. Ancak senenin bir ayında mevsimsel ciro için yapılan satışlarda bu denettim ayağı da eksik olduğu için çocuklar risk altındalar. Kırtasiye ürünlerinde renkli plastik kısımlar, özellikle kokulu silgiler, renkli kağıtlar, oyun hamurları, statik kum gibi tüm çantalar ve mataraların plastik bölümlerinde kanserojen madde riski söz konusu. Bu nedenle de alışverişin güvenilir adreslerden yapılması gerek.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.