SON DAKİKA
Hava Durumu

Comenius proje heyeti Bursa'yı ziyaret etti

Eğitimde okullar arası birliği sağlamak için oluşturulan Avrupa Birliği “Comenius Çok Ortaklı Okul” projesi kapsamında Ürünlü Ortaokulu

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2013 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2013 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Comenius proje heyeti Bursa'yı ziyaret etti
Eğitimde okullar arası birliği sağlamak için oluşturulan Avrupa Birliği “Comenius Çok Ortaklı Okul” projesi kapsamında Ürünlü Ortaokulu’na gelen heyet, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i ziyaret etti.
Eğitim ve bilim kenti Nilüfer’de Avrupa Birliği tarafından hazırlanan “Comenius Çok Ortaklı Okul” projesine dahil olan Ürünlü Ortaokulu’nda çalışmalarını sürdüren heyet, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i makamında ziyaret etti. Başkan Bozbey ziyaretten memnuniyetini dile getirerek Nilüfer’de önceliğin eğitim olduğunu söyledi. Ürünlü Ortaokulu’nun da içinde bulunduğu proje hakkında bilgi alan Bozbey konuklara Nilüfer ilçesini tanıttı. Koordinatörlüğünü İtalya’nın üstlendiği proje kapsamında Hırvatistan, Polonya, Romanya, Macaristan ve Bulgaristan’dan gelen heyet, kültürler arası korkuların ortadan kaldırılması için çalışmalar sürdürdüklerini belirtti. Heyet, 2013-2015 yılları arasında gerçekleştirilecek projenin ilk toplantısının yapıldığı Ürünlü Ortaokulu’nda, çocukların sosyal çevre korkusu, toplumsal korku, otorite korkusu ve din korkusu gibi konulardan arınması için projeler hazırladıklarını ifade etti.
Comenius projesi, Lizbon hedeflerine ulaşabilmek için öğrenciler ve eğitim personeli arasında Avrupa kültür ve dil çeşitliliği ile değerleri hakkında bilgi ve anlayış oluşturmayı, öğrencilerin kişisel gelişimleri için gerekli olan temel becerileri edinmelerini hedefliyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.