SON DAKİKA
Hava Durumu

Devamsızlığı İngiltere'de araştırdılar

Bursa'nın Mudanya ilçesinden öğretmen ve okul idarecilerinden oluşan bir heyet, öğrencilerin devamsızlığı konusunda AB destekli Leonardo Da V

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2013 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2013 12:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'nın Mudanya ilçesinden öğretmen ve okul idarecilerinden oluşan bir heyet, öğrencilerin devamsızlığı konusunda AB destekli Leonardo Da Vinci programı çerçevesinde İngiltere’de temaslarda bulundu. 


Heyetin çalışmalarıyla ilgili bilgilendirme toplantısı Ahmet Rüştü Lisesi’nde yapıldı. İlçe Milli Eğitim Müdür'ü Harun Sagun, İngiltere gezisine projede görevli 13 öğretmenin yanı sıra Mudanya merkezdeki 10 okulun idarecileri ve okul aile birlikleri başkanlarının katıldığını söyledi.
Sagun, mart ayının son haftası gerçekleştirdikleri İngiltere seyahatinde gezdikleri okullar ve belediyede müşahedelerini anlattı. Ayrıca İngilteredeki eğitim sistemi ile ilgili kısaca bilgi veren Sagun, "Biz bu gözlemlerimizle alakalı gerekli yerlere yazılarımızı yazacağız. Dikkate alınıp uygulanması için de elimizden geleni yapacağız." dedi.
Konferansa konuşmacı olarak katılan Sabancı Üniversitesi Araştırma Asistanı Betül Keleş, "Elimizdeki son 2009 verilerine göre Türkiye'de okul terki yüzde 8,2. Okul terki sanılanın aksine illere göre değil okulların türlerine göre dağılmakta. Daha önce yaptığımız çalışmalar bize erken okul terkinin tek bir sebebi olmadığını, ferdi, ailevi veya eğitim sisteminden kaynaklı olduğunu gösteriyor. Bu meselenin çözümü nokta atışı yapabilecek kadar kolay değil, toplu müdaheleler gerektiriyor” diyerek devamsılğı azaltmak için alınacak tedbirler hakkında bilgiler verdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.