SON DAKİKA
Hava Durumu

Egitimde tek çözüm yerel yönetimlere devir

Bursa Sınav Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Gıyasettin Bingöl, devlet okullarının yerel yönetimlere devredilmesini isteyerek, eğitimde patronun Ankara'd

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2015 10:02
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2015 11:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Egitimde tek çözüm yerel yönetimlere devir
Bursa Sınav Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Gıyasettin Bingöl, devlet okullarının yerel yönetimlere devredilmesini isteyerek, eğitimde patronun Ankara'da değil Bursa’da olması gerektiğinin altını çizdi.
Sınav Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Gıyasettin Bingöl, dershanelerin 2 Haziran 2016 yılında kapanacağını belirterek, “Bu sürecin içinde bizzat oldum. Dershanelerin kapatılmasının uzaması için görüş vermiştik. Bu da oldu. Dershaneler kapanıyor, okullara dönüşüyor. Biz dershaneler konusunda hazırlıklarımızı tamamladık. Bursa’da 17 şubemiz var. Bu şubelerimizin bir kısmını okullara aktaracağız, bir kısmını da temel lise şekline dönüştüreceğiz. Bu konuda her gün ortalama 3 saat çalışıyoruz” dedi.

“ESKİ SİSTEM DEVAM EDERSE İLERLEYEMEYİZ”
Devlet okullarının yerel yönetimlere devredilmesi gerektiğine vurgu yapan Bingöl, “Dershanelerin olmadığı, devletin elini çektiği yerel yönetimlere devredilmesini istiyoruz. Sayın Bakanımıza da söyledim, eğitimde tek kurtuluş yolu devlet okullarının yerel yönetimlere devredilmesidir. Eski sistemde devam edersek, dershaneleri kapansanız da bir şey olmaz. Eğitim hantallaşmış, sınıflar 50-60 kişilik, halen eğitimde yüzde 80’i çift tedrisat, sınıf ortalaması Urfa’da 63 kişi, Van’da 47 kişi, Kayseri’de 39 kişi, Sinop’ta 37 kişi, Bursa’da 32 kişilik sınıflarda eğitim görülüyor. Eğitimde neşter vurduğumuz bir sistem yok” diye konuştu.

“OKULLARI UYUŞTURUCUDAN BELEDİYELER KORUR”
Eğitimde 1943 müfredatıyla devam eden bir ülke olduklarını ifade eden Bingöl, “Eğitimde bu müfredatın hepsinin baştan sona değişmesi gerekiyor. Devlet okullarının mutlaka yerel yönetimlere devredilmesi gerekiyor. Avrupa ülkelerinde devlet okulları yerel yönetimlere devretmiş. Öğretmeni Milli Eğitim Bakanlığı seçsin, bırakın okulu belediyeler işletsin. Okulların çevre düzenlemesini, spor salonlarını, sınıfları belediyeler yapsın. Balicileri, hapçıları okullardan uzak tutsun, okullar kontrolde olsun, patron Ankara’da değil, işin başında olsun” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.