SON DAKİKA
Hava Durumu

İlk istifa Akdeniz Üniversitesi'nden geldi

Yüksek Öğretim Kurulu, FETÖ darbe girişimi sonrası ülke genelinde bütün devlet ve vakıf üniversitelerinin dekanlar

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2016 18:54
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2016 19:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İlk istifa Akdeniz Üniversitesi'nden geldi
Yüksek Öğretim Kurulu, FETÖ darbe girişimi sonrası ülke genelinde bütün devlet ve vakıf üniversitelerinin dekanlarının istifasını istedi. İlk istifa haberi 19 dekanla Akdeniz Üniversitesi'nden geldi.
 

 

 

Askeri darbe girişimi sonrasında başlayan tasfiye hareketi üniversitelere sıçradı. YÖK, bütün devlet ve vakıf üniversitelerindeki dekanların istifasını istedi. Akdeniz Üniversitesi'nden 19 dekan anında istifa etti.

YÖK TOPLAM 1577 DEKANIN İSTİFASINI İSTEDİ

Tüm kamu kurum ve kuruluşlarında cemaat operasyonları ve görevden almalar sürerken,Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Türkiye'de bütün devlet ve vakıf üniversitelerinin dekanlarının istifasını istedi. Türkiye'de bin 176'sı devlet üniversitesi, 401'i vakıf üniversitesinde olmak üzere toplam bin 577 dekan görev yapıyor.
 İLK İSTİFA GELDİ
İlk istifa haberleri ise Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi'nden geldi. 19 fakültesi bulunan AÜ'nün istifası istenen tüm dekanları istifa etti. AÜ vekil Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal'ın görevinin başında olduğu belirtilirken, AÜ'ye bağlı yüksek okullardan istifa istenmediği öğrenildi. Isparta Süleyman Demirel Üniversitesinde bulunan toplam 19 fakültenin dekanları da istifa etti.

REKTÖR GÖREVİNDEN UZAKLAŞTIRILDI

Ayrıca, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında Melikşah Üniversitesinin bağlı olduğu Burç Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfına mahkemece atanan kayyum heyeti, Rektör Prof. Dr. Mahmut Mat ile üniversitenin genel sekreteri Veli Demirci ve ve hukuk müşaviri Ekrem Horozoğlu'nu görevinden uzaklaştırdı.

YENİ ATAMA YAPILACAK

Bu kişilerin üniversite yerleşkesine girişlerinin de yasaklandığı, mütevelli heyetinin bu görevlere en kısa zamanda atama yapacağı öğrenildi.

KAYYUM ATANMIŞTI

FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında Melikşah Üniversitesinin bağlı olduğu Burç Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfına 23 Haziran'da mahkemece kayyum atanmıştı.

 

 

Kaynak:Haberler.com

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.