SON DAKİKA
Hava Durumu

Kaliteli eğitim için seferberlik ilan edilmeli

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2013 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2013 17:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kaliteli eğitim için seferberlik ilan edilmeli
Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geçen yıl ilki düzenlenen "Eğitim Günleri" bu sene Türkçe branşıyla başladı. 
Tophane Ortaokulu tarafından hazırlanan ve Bursa’da bulunan ortaokullarda görev yapan Türkçe öğretmenlerinin bir araya geldiği panele, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ile çok sayıda davetli katıldı. Son yıllarda eğitime önemli yatırımlar yapıldığı belirten Karaloğlu, “Eğitimde çok önemli mesafe aldığımızı söyleyebiliriz. Okullarımızın fiziki şartlarının eskiye nazaran daha iyi ve konforlu olduğunu görüyoruz. Bursa’da sınıf mevcutlarımız 34 öğrenci civarında. Artık sıra eğitimde kalitenin artırılmasına geldi. Fiziki altyapıda gösterdiğimiz başarıyı eğitimdeki kalitede de sağlamalıyız. Bu ilin valisi olarak, milli eğitim müdürü, öğretmenler, öğrenciler ve hatta veliler olarak eğitimde kaliteye odaklanmak zorundayız” dedi.
Kaliteli eğitim için seferberlik ilan edilmesi gerektiğini vurgulayan Karaloğlu, bu konuda öğretmenlere büyük görev ve sorumluluk düştüğünü söyledi. Ülkemizin büyük hedefleri olduğunu söyleyen anlatan Karaloğlu, “Büyük Türkiye’nin büyük hedeflerine ulaşmasının en önemli faktörü, iyi eğitilmiş, kaliteli ve kalifiye insan gücüdür. İnsanımızı iyi eğitebilirsek koymuş olduğumuz bu hedeflere hep birlikte ulaşırız” dedi.
Geçen yıl uygulamaya konulan eğitim günlerinde hedefin aynı branş öğretmenlerini bir araya getirmek olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ise, “Öğretmenlik mesleği sadece 15 saat derse girmek değildir. Öğretmenlik, 15 saat ders için en az 30 saat hazırlık isteyen bir meslektir” diye konuştu.
Büyük Türkiye hedefinin yakalanmasında eğitimin önemine vurgu yapan Gülsar, "Ne bu ülkeyi yönetenlerin, ne de bu ülke için çalışanların bir dakika bile boş zamanları olmamalı diye düşünüyorum. Gelişmekte olan bir ülkeyiz. Bu neslin çok çalışması gerektiğine inanıyorum. Özel sektörden bürokrasisine kadar deli gibi çalışan bir Türkiye arzu ediyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar’ın sunumuyla başlayan programa, konuşmacı olarak Tophane Ortaokulu Türkçe öğretmeni Süeda Gözüuğurlu, Prof. Doç. Dr. Mustafa Cemiloğlu, Yrd. Doç. Dr. Erol Ogur ve Klinik Psikolog Yalçın Kireççi katıldı. Türkçe dersiyle ilgili yapılan anketin neticelerinin paylaşıldığı panelde, öğrenciler tarafından da bir gösteri sunuldu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.