SON DAKİKA
Hava Durumu

KPSS'ye girecekler aman dikkat

2016 yılı lisans düzeyi Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) yarın saat 09.30’da başlayacak.  Kamu Personel Seçme Sınavı (K

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2016 18:04
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2016 19:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
KPSS'ye girecekler aman dikkat
2016 yılı lisans düzeyi Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) yarın saat 09.30’da başlayacak. 
Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans düzeyi yarın sabah 09.30'da Genel Yetenek Genel Kültür(GYGK) ile başlayacak ve 11.30'da sona erecek. Öğleden sonra yapılacak ikinci oturum ise 14.00’da başlayıp, 15.40'ta sona erecek.

 

 
GYGK testinde adaylara çoktan seçmeli 120 soru yöneltilecek ve sorular 5 seçenekli olacak. Soruların 30'u Türkçe, 30'u Matematik, 27'si Tarih, 18'i Coğrafya, 9'u Anayasa ve 6'sı güncel bilgilerden oluşacak. Bu testte KPSS P1, KPSS P2 ve KPSS P3 puanları belirlenecek. Öğleden sonraki Eğitim Bilimleri sınavında ise adaylara 80 soru yöneltilecek. Adaylar KPSS için gerekli olan sınav giriş belgelerine aday işlemleri sisteminden T.C Kimlik Numaraları ve şifrelerini girerek edinebilecekler.
Adaylar sınava, sınav giriş belgeleri ve nüfus cüzdanı/pasaport ile girecekler. Sürücü belgesi (Ehliyet), meslek kimlik kartları ve diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belge sayılmayacak. Bu belgelerle sınav yerine gelen adaylar mazeretleri ne olursa olsun sınava alınmayacaklar. Sınav giriş yerlerinde adayların üstü sınav görevlileri ve emniyet mensupları tarafından elle ya da dedektörler aracılığıyla aranacak. Adaylar, yanlarında her tür kesici, delici alet ve ateşli silahlar, çanta, saat, cüzdan gibi aksesuarlar, cep telefonu, anahtarlık, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlar ile her tür kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük (alyans hariç) broş, (basit başörtü iğnesi hariç) ve diğer tüm takılar, cam eşya ve metal içerikli eşyalar, her tür elektronik/mekanik cihaz, her türlü müsvedde kağıt, defter, ders notu, kitap, sözlük, dergi, gazete ve benzeri yayınlar ile cetvel, pergel, açıölçer ve benzeri araçlar ile sınav binasına kesinlikle giremeyecek. Kalem, silgi, kalemtraş gibi gereçler ÖSYM tarafından her aday için özel olarak temin edileceği için KPSS’ye girecek adayların yanlarında getirmeleri gerekmiyor. KPSS’ye girecek adaylar sınav salonuna ‘şeffaf’ bir şişede olmak kaydıyla su getirebilecekler.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.