SON DAKİKA
Hava Durumu

LGS tercihleri için son gün cuma

Merkezi yerleştirmeyle öğrenci alan okullar ve mahalli yerleştirme için 1 Temmuz’da başlayan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih süreci 12 Te

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2019 10:23
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2019 11:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
LGS tercihleri için son gün cuma
Merkezi yerleştirmeyle öğrenci alan okullar ve mahalli yerleştirme için 1 Temmuz’da başlayan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih süreci 12 Temmuz Cuma günü sona eriyor

12 Temmuz tarihine kadar tercih işleminde bulunmayan öğrencilerin kayıtları açık liseye düşecek. Yerleştirme sonuçları 22 Temmuz Pazartesi günü açıklanacak, 29 Temmuz’da yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvuruları alınmaya başlanacak.
Yerleştirme işlemleri

Önce merkezi yerleştirme işlemleri yapılacak. Merkezi yerleştirme tercihleri doğrultusunda bir okula yerleşen öğrenciler için yerel yerleştirme veya pansiyonlu okul yerleştirmesi yapılmayacak.

Merkezi yerleştirme ile bir okula yerleşemeyen öğrenciler önce yerel yerleştirme tercihlerine yerleştirilmeye çalışılacak. Yerel yerleştirme ile bir okula yerleşemeyen öğrenciler varsa pansiyonla okul tercihlerine yerleştirilecek, yoksa açık liseye düşecekler.

Kimler yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilir?

Hiçbir tercihine yerleşemeyen adaylar. Bu adayların hem yerel yerleştirme hem merkezi yerleştirme hem de pansiyonlu okullar için tercih yapabilecekler.

Merkezi yerleştirme ile bir okula yerleşmiş olan öğrenciler yeniden merkezi yerleştirme tercihi yapabilirler. Yeni tercihlerinden herhangi birine yerleşemeyen adayların kayıtları daha önce yerleştirildikleri okulda devam eder.

Yerel yerleştirmeyle bir okula yerleşen öğrenciler merkezi yerleştirme için başvuruda bulunabilirler, yerleşemezlerse kayıtları daha önce yerleştirildikleri okulda kalır.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.