SON DAKİKA
Hava Durumu

LYS ikincisi Bursa'dan

Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) Türkiye ikincisi olan Burak Duymaz, dereceye girdiğini

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2013 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2013 12:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
LYS ikincisi Bursa'dan
Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) Türkiye ikincisi olan Burak Duymaz, dereceye girdiğini arkadaşının attığı SMS ile öğrendiğini söyledi. 

LYS MF-3 ve MF-4 puan türünde 498 puan alarak Türkiye ikincisi olan 18 yaşındaki Burak Duymaz, dereceye girmenin mutluluğunu yaşıyor. Ali Osman Sönmez Fen Lisesi öğrencisi Duymaz, LYS'de ilk 5'e girmesinin kendisi için önemli olduğunu söyledi. Türkiye ikincisi olduğunu arkadaşının attığı cep telefonu mesajı ile öğrenen Duymaz, sınava düzenli olarak çalıştığını ifade etti. Duymaz, "Son 2 senemde LYS ağırlıklı çalıştım. Sonuç almaya yönelik çalıştım. İmtihandan ziyade öğrenmeye dönük LYS'ye hazırlandım. Çok mutluyum" dedi.
Babasının televizyon başında sınav sonuçlarını takip ettiğini, kendisinin de internetten kontrol ettiğini kaydeden Duymaz, bir arkadaşının attığı SMS'le ikinci olduğunu öğrendiğini ifade etti. Duymaz, "İnternetten kontrol ediyordum. Babam içeriden dereceyi duyar duymaz bağırdı. Telefonuma mesaj geldi. Çok şaşırdım. Böyle bir şey beklemiyordum, şaşkınım" diye konuştu.
Duymaz, Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni tercih edeceğini belirterek, "Bana çok şey katabilecek bir üniversite. İdealim sadece insanlara yardımcı olmak" şeklinde konuştu. Baba Canan Duymaz ile anne Nezihe Duymaz ise, çocukları ile gurur duyduklarını söylediler.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.