SON DAKİKA
Hava Durumu

Manavdan şampiyon çıktı

Bursa'da dershaneye gitme imkanı olmayan bir genç, gündüzleri eski bir öğretmenin işlettiği markette, arta kalan zamanında da ise evde ders ça

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2013 18:04
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2013 19:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Manavdan şampiyon çıktı
Bursa'da dershaneye gitme imkanı olmayan bir genç, gündüzleri eski bir öğretmenin işlettiği markette, arta kalan zamanında da ise evde ders çalışarak LYS'de Türkiye 43.'sü oldu. Başarısını sabah erken kalkıp çalışmasına borçlu olduğunu ifade eden genç, avukat olmak istediğini söyledi.

Edinilen bilgiye göre merkez Yıldırım ilçesi Arabayatağı Mahallesi'nde eski bir matematik öğretmeninin sahibi olduğu markette çalışan 24 yaşındaki Enes Güler, LYS başarısıyla örnek oldu. Gündüz marketin manav reyonunda 8 saat, arta kalan zamanında da evde çalışarak binlerce adayı geride bırakan Güler, başarısının ardında babasının yattığını söyledi.
Sabah erken kalkıp yaklaşık 2 saat çalıştığını anlatan Güler, zinde bir beyinle yaptığı bu çalışmaların başarısının ana kaynağı olduğunu söyledi. Babasının 5 yaşından beri kendisini matematik çalıştırdığını anlatan Güler, "Babam zabıta memuru olduğu için erken kalkar, kahvaltıyı da hazırladıktan sonra beni uyandırırdı. Yaklaşık 15 dakikada birlikte kahvaltı ederdik. O gittikten sonra sabahları düzenli olarak yaklaşık 2 saat ders çalıştım. Akşamları da 2 saat derslerime bakıyordum. Günde ortalama 4 saat çalıştım ama sabah 2 saat çalışmam akşamki çalışmamdan çok daha verimli oluyordu. Başarımı beni erken kaldıran ve emeğini esirgemeyen babama borçluyum" dedi. Güler, hukuk okuyup avukat olmak istediğini söyledi.
Eski bir matematik öğretmeni olan market sahibi Atanur Dinç ise, Enes'in örnek bir genç olduğunu ifade ederek, "Bana iş müracaatı için geldiğinde okumak zorunda olduğunu da bildirdi. Zeki ve çalışkandı. Beklediğimiz bir başarıydı. Bundan sonraki hayatında başarılar dilerim" şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.