SON DAKİKA
Hava Durumu

Memur-Sen, serbest kıyafet uygulamasını değerlendirdi

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, okul öğrencilerine getirilen kılık ve kıyafet serbestliği uy

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2012 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2012 18:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, okul öğrencilerine getirilen kılık ve kıyafet serbestliği uygulamasına ilişkin görüşlerini bildirdi.

Üniforma mecburiyeti kaldırılarak tek tip kıyafet dayatmasının son bulmasını mühim bir gelişme olarak değerlendiren Şeker, "Bu yeni yönetmelik hala belli ölçüde kılık kıyafet sınırlamaları içerse de imam hatip öğrencilerinden isteyenlerin başı kapalı derse girebilme hakkı edinmiş olması özgürleşme adına ciddi bir adımdır. Bugün ilkokul, ortaokul ve liselere getirilen bu kılık kıyafet serbestliğinin yarın öğretmenlerimiz ve hatta diğer kamu çalışanı kadınlarımızın baş örtüsü meselesinin giderilmesi için de geliştirilmesini istiyoruz" dedi.

Uygulamanın okul öğrencileri arasında, ülkedeki sosyal tabakalaşma sorunundan kaynaklanan bir takım ayrışmalara sebep olabileceğini ifade eden Şeker, "Öğrencilerimiz bugün üniformaları varken dahi çantalarının markalarıyla maddi üstünlük yarışı içine girerken, bu uygulama ile ailelerinin imkânı yetersiz olan çocuklarımız belki de bir ay boyunca okula aynı kıyafetle gelmekten utanç duyacaklar. Fakat bu elbette onların ayıbı değil. Bu manzara devletimizin ayıbıdır. Bu ayıbı örtmek içinse tek tip kıyafet dayatmasını doğru kabul edemeyiz. Öğrencilere üniforma giyme mecburiyeti getirerek, toplumdaki bu tabakalaşma meselesinin ancak üstünü örtebilirsiniz" diye konuştu.

Üniforma kavramının gerek Türkiye'de gerekse diğer dünya ülkelerinde militarist bir anlayışı çağrıştırdığını dile getiren Şeker, "Bu kılık kıyafet dayatmasının ortadan kaldırılmış olması ülkemizin demokratik yapısını pekiştirecek olumlu bir süreçtir. Ancak biz Eğitim-Bir-Sen olarak bu sürecin yalnızca öğrenciler adına işlemiş olmasını yeterli bulmuyoruz. Başı kapalı derslere giremeyen bayan öğretmenlerimiz ve diğer kamu çalışanlarımız için de en kısa zamanda bu özgürlüğün sağlanmasını talep ediyoruz" şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.