SON DAKİKA
Hava Durumu

Milli Eğitim Müdürü Sarıkaya,kayıt parası konusunda uyardı!

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, okul idarecilerinin kayıt parası adı altında bağış almasının yasadışı olduğunu belirterek, ve

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2015 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2015 12:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Milli Eğitim Müdürü Sarıkaya,kayıt parası konusunda uyardı!
Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, okul idarecilerinin kayıt parası adı altında bağış almasının yasadışı olduğunu belirterek, velilerin kesinlikle para ödememelerini istedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, yeni eğitim-öğretim dönemi dolayısıyla mesaj yayımladı. Öğretmenlerin, gelişen ve değişen dünya şartlarına ayak uydurabilmesi için kendilerini geliştirmesi gerektiğini belirten Sarıkaya, öğrencilere ise, okulun sadece bilgi alma yeri olmadığını, okulda dostluğu, paylaşmayı, saygı ve sevgiyi de öğrenmeleri gerektiği tavsiyesinde bulundu.Velilerden kayıt parası ödememelerini isteyen Sarıkaya, “Her yıl gündeme gelen bir konu hakkında siz değerli velilerimizi bilgilendirmek isterim. Okula kayıt dönemlerinde velilerimizin okula kayıt parası adı altında bağış yapmaya zorlandıkları yönünde ihbarlar almaktayız. Anayasamızın “eğitim ve öğretim hakkı ve ödevi” başlıklı 42. maddesine aykırı bir davranış olan bu meselenin müdürlüğümüz tarafından ciddi bir şekilde takip edildiğinin siz değerle velilerimiz tarafından bilinmesinde fayda görüyorum.” ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.