SON DAKİKA
Hava Durumu

Mimarlık öğrencilerinin restorasyon projeleri sergileniyor

Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde 20014-2015 döneminde mezun olan öğrenciler, koruma restorasyon dersinde yaptıkları bitirme projelerini

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2015 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2015 12:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Mimarlık öğrencilerinin restorasyon projeleri sergileniyor
Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde 20014-2015 döneminde mezun olan öğrenciler, koruma restorasyon dersinde yaptıkları bitirme projelerini Rektörlük Sanat Galerisi’nde sergiledi.
 

Restorasyon Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlem Köprülü Bağbancı’nın organize ettiği serginin açılışına Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk, öğretim üyesi ve öğrenciler katıldı. Açılışta konuşan Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk, projeleri sergi salonunda görünce öğrenciler ve öğretim üyeleriyle büyük gurur duyduğunu ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.Doç. Dr. Özlem Köprülü Bağbancı da, 64 öğrencinin mezuniyet öncesi hazırladığı 16 çalışmada Bursa’daki bazı sivil mimarlık örneği binaların restorasyon projelerinin yer aldığını, çalışmaların birebir uygulanabilir durumda olduğunu söyledi. Bağbancı, 15 yıldır lisans öğrencilerinin projelerini okulda sergilediklerini. ancak bu yıl ilk kez okul dışında bir mekanda sergi açtıklarını belirterek, “Bundan sonra yükseklisans ve doktora öğrencilerimizin de çalışmalarını, restorasyon maketleriyle birlikte yapmayı planlıyoruz” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.