SON DAKİKA
Hava Durumu

Okullarda ücretsiz dershane eğitimi

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, dershanelerin kapanmasının ardından okullarda öğrencilerin talepleri doğrultusunda ücretsiz ye

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2015 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2015 13:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Okullarda ücretsiz dershane eğitimi
İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, dershanelerin kapanmasının ardından okullarda öğrencilerin talepleri doğrultusunda ücretsiz yetiştirme kursları açılacağını bildirdi.
Makamında düzenlediği basın toplantısında, yetiştirme kursları hakkında bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, “Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü’nde bizim üç pansiyonumuz var. İki tane de müstakil yemekhanemiz var. İsteyen öğrenciler orada yemeklerini yiyebilecekler. Büyükşehir Belediyesi’nce BURULAŞ tarafından geçen sene koyulan şehir içi otobüsler var. Yazışmalarımızı yaptık ve bu araçlar daha da artırılacak” dedi.
1 Eylül 2015 tarihi itibari ile mevzuat gereği dershanelerin kapandığını belirten Bilican, “Resmi dershane yok. Bazen gayri resmi kayıt yapan dershane olduğu söyleniyor. Bize böyle bir şey gelmedi,ama olursa hemen tespit edilir, kapatılır ve ceza verilir. Bunun yerine bakanlığımızın yapmış olduğu yeni düzenleme ile kurslar açabilecekler, etüt merkezi açabilecekler. O kurslarda da belli sayıda dersler açılabilecek. Bu işin özel boyutu. Bir de işin resmi boyutu var. Geçtiğimiz yıldan itibaren Bakanlığımız dershaneleri kaldırdığı için okullarımızda yetiştirme kursları açılması talimatını verdi. Öğrencilerimizin talep etmesi durumunda gönüllü öğretmenlerimiz aracılığı ile bütün okullarımızda bütün derslerden yetiştirme kursları açılabilecek. Bakanlığımız bununla ilgili yeni bir kılavuz ve takvim yayınladı. Yaz tatilinde de bu kurslar açılabildi. Şu anda 5-6 okulumuzda devam ediyor. Yaz tatili kurslarının haricinde bu eylül ayı içerisinde okullarımız öğrencilerini duyuracak. Öğrencilerimiz hangi derslerden yetiştirme kursuna katılmak müracaat edecekler, e-okul sistemi üzerinden kayıtlar girilecek. Okullarımızda resmi bir şekilde dershaneye benzer kurslar açılıyor. Bu kurslar tamamen ücretsiz. Kurslarımıza katılan öğretmenlerimizin ek ders ücretlerini bakanlığımızın çıkarmış olduğu mevzuat çerçevesinde biz ödeyeceğiz. Öğretmenlerimizin yıl içerisinde normal okutmuş olduğu derslerden yani ek ders dediğimiz maaş haricindeki derslerden aldığı ücretin iki katı ücret yetiştirme kurslarında görev alan öğretmenlere ödenecek. Öğretmen ücreti sıkıntısı yok. Yeter ki öğrencilerimiz talep etsinler. Okullarımız şu an çalışıyor. Listeler yapılacak. Sistemli bir şekilde eylül ayı içerisinde bu kayıtlar alınacak. Ekimin başı itibaren de isteyen öğrencilerimiz için hem hafta içerisinde mesai bitiminden sonra hem de hafta sonu bu kurslar verilecek. Bu kurslar ücretsizdir. Bu kurslar takviye kurslardır. Öğrencilerimizin zaten okuduğu derslere destek olması açısından verilen kurslardır. Kurslarımızın hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.