SON DAKİKA
Hava Durumu

Özbek'ten Üniversitelilere altın öğütler

İnegöl İşletme Fakültesi Dekanlığı (İNİF) ve İşletme Topluluğu (İNİT) tarafından düzenlenen ‘Kariyer Günleri’ sona erdi. İnegöl Mobilya

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2015 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2015 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Özbek'ten Üniversitelilere altın öğütler
İnegöl İşletme Fakültesi Dekanlığı (İNİF) ve İşletme Topluluğu (İNİT) tarafından düzenlenen ‘Kariyer Günleri’ sona erdi.
İnegöl Mobilya AVM Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Özbek, iş hayatındaki tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Özbek, “Ben de üniversite mezunuyum. Türkiye’deki eğitim sistemi malum. Yani geçmişte kendi adıma üzüldüğüm gibi geçmişte de sizin adınıza üzülüyorum. Akademik bilgileri ciddi şekilde önemsiyorum. Fakat benim güncellenmemiş bilgilere karşı ciddi bir alerjim var. 30 yıl önceki bir bilginin bugün geçerliliği varmış gibi anlatılmasından rahatsızım" dedi.
Öğrencilere her yıl 3-5 sefer yurt dışına çıkmalarını tavsiye eden Özbek, “Bu sizin hayal gücünüzü, yatırımcı profiliniz varsa beyninizi çok sıra dışı çalıştıracaktır. Size hem sosyal, hem ekonomik faydalar sağlayacaktır. Orada yakaladığımız güzellikleri kendi memleketimize getirmeliyiz. Paylaşmak, yardımcı olmak, kendisinin dışındaki çevreyi de düşünmek mutlu yaşamanın sırrıdır. Ferdi zenginliklerin kıymeti yok. Toplum olarak zenginleşebilmemiz iyi bir gençlikle mümkün” şeklinde konuştu.
Mobilya AVM örneğinden bahseden Özbek, “365 gün boyunca fuar alanı konsepti dünyayı Mobilya AVM’ye davet ediyoruz. Çok hızlı misafir ve müşteri transferi için kendi uçağımızı ve helikopterimizi satın almayı düşünüyoruz. Üyelerimizin ihracatı 250 milyon dolar seviyesinde. 1 milyar dolar hedefimiz var. Şirketimizdeki birçok ilerlemeyi kendi başıma yaşadığım düşünce yolculukları ile buldum diyebilirim. Çok sık sık seyahat ediyorum. Bizim en büyük problemimizin hiç düşünmemek olduğunu düşünüyorum. Düşünmek beleş sermayedir. İlerlemenin birinci yolu asla para değil. Düşünerek kendi eğitiminizdeki başarınızı üst seviyeye çıkarabilirsiniz. Düşünerek dünyaya, ailenize ve kendinize yararlı olabilirsiniz. Düşünerek çok mutlu olabilirsiniz. Büyük ekonomik değerler oluşturabilirsiniz. Hayatınızı kurtarabilir” şeklinde konuştu.
Öğrencilere öğütlerde de bulunan Özbek, “Ben Çilek Mobilyada göreve başladığımda, Türkiye ikinciliğim vardı. Birçok ulusal ve uluslar arası şirketlerden iş teklifi alan biri olmama rağmen mobilyacı olacağım demiştim. İş görüşmesine gittiğimde patron bana kaç para ücret istersin dedi. Ben 6 ay sadece ulaşım ve yemek ücreti alayım demiştim. Sizlere de tavsiyem bu. Para pazarlığı asla yapmayın. Öğrendiğiniz zaman da en yüksek pazarlığı yapın” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.