SON DAKİKA
Hava Durumu

Şifrelerini unutan AÖF'lü öğrencilere müjde

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nde (AÖF) eğitim gören yaklaşık 1,5 milyon öğrenci, yıllardır bürolara giderek veya ça

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2014 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2014 11:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Şifrelerini unutan AÖF'lü öğrencilere müjde
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nde (AÖF) eğitim gören yaklaşık 1,5 milyon öğrenci, yıllardır bürolara giderek veya çağrı merkezlerinde dakikalarca bekleyerek aldıkları unuttukları şifrelerini artık bir “tık”la elde ediyor.

 

Öğrencilerden gelen talepler doğrultusunda harekete geçen üniversite yönetimi, öğrencilerin unuttukları şifrelerini saniyeler içinde alabilmesinin çözümünü buldu. AÖF’lü öğrenciler, şifrelerini almak için; “ogrenci.anadolu.edu.tr” adresinden “şifremi unuttum” linkine tıklıyor. Bu linke tıklayan öğrenciler, önlerine gelen sayfaya TC kimlik numaralarını giriyor ve şifreleri, sistemde kayıtlı olan cep telefonu numaralarına veya e-mail adreslerine saniyeler içinde geliyor.Yaklaşık 1,5 milyon öğrenci tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanan uygulama hakkında açıklamalarda bulunan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi’nden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Güney, yeni uygulamayla birlikte öğrencilerin unuttukları şifrelerini kolaylıkla alabildiğini bildirdi. “Çağrı merkezlerindeki yoğunluğun nedenini araştırdığımız da şöyle bir sonuca ulaştık” diyen Güney, “Öğrencilerimiz şifrelerini unutuyorlar. Şifreleri unuttuklarında da şifreleri çağrı merkezlerinden almaya çalışıyorlar. Böyle olunca da çağrı merkezleri önemli sorulara cevap veremeyip şifre veren bir yere doğru gitmeye başlamış ve yoğunluğun en önemli nedeni “şifre vermek” olmuş. Biz de bunun üzerine bir çalışma başlattık. Arkadaşlarımız bu çalışmayı bitirdiler ve uygulamaya da koydular” dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZ HEM SMS HEM DE MAİL YOLUYLA ŞİFRELERİNE ULAŞABİLİYOR”

Öğrencilerin artık hem SMS hem de mail yoluyla şifrelerini elde edebildiklerini de anlatan Prof. Dr. Güney, şöyle devam etti:“Bizim web sayfamızda şifre için bir linkimiz var. Öğrenciler buraya TC kimlik numaralarını girdiklerinde kendilerinin sistemde kayıtlı cep telefon numaralarına veya kayıt esnasında verdilerse ikinci mail adreslerine şifreleri geliyor. Ayrıca öğrencilerimiz, bu sene cep telefonları ve tablet bilgisayarlar için uygulamaya konulan “Anadolu Mobil” uygulamasından da bu işlemi gerçekleştirebilirler. Yani öğrencilerimiz artık hem SMS hem de mail yoluyla şifrelerine geliştirilen bu sistem sayesinde çağrı merkezlerini aramadan, bürolara gitmeden kolaylıkla ulaşabiliyorlar.”Prof. Dr. Güney, cep telefon numaraları ve mail adresleri sistemde kayıtlı olmayan öğrencilerin bürolara giderek kısa bir süre içinde bu sorunu halledebileceklerini de sözlerine ekledi.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.