SON DAKİKA
Hava Durumu

Tatil dönüşü süt ve tablet sürprizi

Yarı yıl tatilinin ardından ders başı yapan öğrencilere, tablet bilgisayar ve süt dağıtıldı.

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2013 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2013 14:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yarı yıl tatilinin ardından ders başı yapan öğrencilere, tablet bilgisayar ve süt dağıtıldı.



 

Örgün öğretimdeki 831 bin 148 öğretmen ve 15 milyon 854 bin 277 öğrencinin yarıyıl tatili sona erdi. İkinci dönem ile birlikte Okul Sütü Programı da başladı,

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker 15 günlük yarı yıl tatilinin sona ermesiyle sınıfları dolduran öğrencilere süt ve tablet bilgisayarlarını dağıttı.

Harzemşahlar İlkokulu'nda düzenlenen süt dağıtım töreninde konuşan Eker,  ''Cuma günü itibariyle 6,3 milyon çocuk okul sütünden yararlanacak. Dönem sonuna kadar haftada üç gün okul sütü programı devam edecek'' diye konuştu.

Türkiye'de üretilen 200 mililitrelik sütlerin sağlıklı özel ambalajlar içerisinde pipetli olarak çocukların içimine sunulduğunu ifade eden Eker, dönem sonuna kadar 60 milyon litre sütün dağıtılacağını söyledi.

Eker, öğretmenlerin sütleri dağıtırken kutuların bozulmuş olmamasına dikkat edeceklerini belirterek, süte hassas çocuklara ilişkin bilgi alındığını da kaydetti.

Yeni kampanyaların başlangıcı olsun

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da öğrencilere sağlğklı beslenmenin önemini anlattı. Öğrencilere "sağlıklı beslenin, hareketli olun" diye seslenen Bakan Müezzinoğlu, "Bu kampanyanın gelecek dönemlerde yine öğrencilerimize daha sağlıklı beslenmeleri için cevizin, fındığın, kayısının, üzümün olduğu yeni kampanyaları inşallah başlatabilmeyi de temenni ediyorum" diye konuştu.

Okul Sütü Programı

Program çerçevesinde bu yıl 30 bin 885 okulda, ana sınıfı dahil olmak üzere toplam 6 milyon 290 bin 977 ilkokul öğrencisine, 14 Haziran 2013'e kadar haftada üç gün 200 mililitre UHT Uzun Ömürlü Sütdağıtılacak.

Bakan Avcı'dan öğrencilere tablet

Alparslan Anadolu Lisesi'nde düzenlenen tablet dağıtım programına da katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, okula gelişinde öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı. 9/A sınıfında İngilizce dersini en ön sıradan dinleyen Avcı, sıraları tek tek dolaşarak öğrencilere tablet bilgisayarlarını dağıttı.

Öğrencilere tabletlerde çok oyun oynamamaları uyarısında da bulunan Avcı, tablet bilgisayarların sadece birer araç olduğunu, asıl unsurun öğrenciler olduğunu söyledi.

Öğrencilere tablet bilgisayar dağıtan Avcı, sıra yanına oturduğu Muhammed Ali'ye gelince ''Gönül ister sana 2 tane verelim, çünkü sen benim sıra arkadaşımsın. İnsan arkadaşını kollamak ister'' diyerek espri yaptı.

Öğrenciler sevgi gösterisinde bulundu

Avcı, makam aracına bineceği sırada kendisini cep telefonuyla fotoğrafını çeken, sevgi gösterisinde bulunulması üzerine Avcı, öğrencilerin yanına giderek onlarla bir süre sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yeni eğitim öğretim yarı yılının başlamasıyla Fatih Projesi kapsamında yurt genelindeki 215 okulda 36 bin 9. sınıf öğrencisi ve 13 bin öğretmene tablet bilgisayar dağıtıldı.

İkinci yarı 14 Haziran 2013'te sona erecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.