SON DAKİKA
Hava Durumu

Uludağ Üniversitesi'nde sınav skandalı...

Tarih profesöründen öğrencilerine akıl almaz bir sınav. Tarih hocası sınav kâğıdı üzerine kodladığı ve öğrencilerinden çözmesi istediği

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2013 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2013 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Uludağ Üniversitesi'nde sınav skandalı...
Tarih profesöründen öğrencilerine akıl almaz bir sınav. Tarih hocası sınav kâğıdı üzerine kodladığı ve öğrencilerinden çözmesi istediği  karekoda “Her yer Taksim her yer direniş” yazdı.
Uludağ Üniversitesi Tarih bölümünde görev yapan Prof. Dr. Nurcan Abacı, bölümden bu yıl mezun olacak öğrencilerin final sınavında ilginç bir uygulamaya yer verdi. Abacı, öğrencilerine iki soru sordu.  İlk soruda öğrencilerden Taksim olaylarını değerlendirmelerini isteyen Abacı, ikinci soru olarak da öğrencilerden sınav kağıdı üzerinde bulunan ve sadece akıllı telefonla okunabilecek karekodu çözmelerini istedi. Karekoddaki kodu çözen ve sonucu kendi e-postasına gönderen ilk üç öğrenciye de 10 puan vereceğini belirtti.
Abacı’nın ilk sorusu şu idi:
Taksim İstanbul’da bulunan Gezi Parkı’na yapılması planlanan düzenlemelere karşı çıkanların başlattığı protesto gösterileri, 28 Mayıs 2013 günü polisin müdahalesi sonucu daha da genişledi. Tanık olduğunuz duyduğunuz bu olayın bilgisinin gelecek kuşak tarihçilerinin araştırma konularından birisi olacağını biliyorsunuz. Haleflerinize kolaylık olması bakımından, bu toplumsal olayın kayıtlara nasıl geçtiğini, izlediğiniz film ve okuduğunuz kitapları göz önüne alarak değerlendiriniz.
Prof. Abacı, ikinci soru olarak da şunu yazdı:
Aşağıdaki görseli çözen ve sonucu e-posta adresime gönderen ilk üç kişiye 10’ar puan ekleyeceğim.

Karekoda ise Abacı tarafından şu ifadeler kodlanmıştı:
Mezuniyetinizi kutlar, bundan sonraki hayatınızda başarılar dilerim.
Hryrtksmhryrdrns! 
Abacı’nın oluşturduğu ve öğrencilerinin çözmesini istediği bu mesajda sessiz harflerle kodlanan kısma uygun sesli harfler ilave ettiğinizde ortaya çıkan cümle ise Taksim Gezi Parkı olaylarıyla sloganlaşan şu ifade: Her yer Taksim her yer direniş!

Sınav ciddiyeti ve bilimin tarafsızlık ilkesi ile bağdaşmayacak bu uygulama karşısında Uludağ Üniversitesi yönetiminin  nasıl bir işlem yapacağı merak ediliyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.