SON DAKİKA
Hava Durumu

UÜ İlahiyat Fakültesi modern binasına kavuştu

Uludağ Üniversitesi Fethiye Yerleşkesi’nde depreme dayanıksız olduğu için yıkılan İlahiyat Fakültesi binası işadamı Faik Çelik ve ailes

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2014 18:33
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2014 19:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
UÜ İlahiyat Fakültesi modern binasına kavuştu
Uludağ Üniversitesi Fethiye Yerleşkesi’nde depreme dayanıksız olduğu için yıkılan İlahiyat Fakültesi binası işadamı Faik Çelik ve ailesi tarafından 10 milyon liralık harcamayla yeniden yaptırılarak eğitim öğretime açıldı. Bir yıl boyunca çeşitli binalarda eğitim gören İlahiyat Fakültesi öğrencileri yeni dersliklerine kavuştu.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, binayı yapan Çelik ailesine, İlahiyat Fakültesi’nde yemek vererek teşekkür etti. Öğrenci ve öğretim üyeleri yemekhanesindeki yemeğe Rektör Prof. Dr. Dilek ve davetliler eşleriyle birlikte katıldı. Davete işadamı Faik Çelik de eşi, çocukları, gelinleri ve damatları ile birlikte icabet etti. Samimi bir sohbet havasında geçen yemeğin ardından Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinin yaptığı gül ağacı tespih, ebru ve çeşitli tablolar, Faik Çelik ve ailesine armağan edildi. Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, Faik Çelik ve oğlu Baran Çelik’e eğitime yaptıkları katkılardan dolayı plaket vererek, yakalarına Uludağ Üniversitesi rozeti taktı. Dilek, Bursa’nın bir deprem şehri olduğuna işaret ederek, İlahiyat Fakültesi eski binasının güçlendirme bile yapılamayacak denli kötü olduğunu, işadamı Çelik’in üniversitenin imdadına yetiştiğini söyledi. Dilek, bu güzel binayı kazandırdıkları için Faik Çelik ve ailesine teşekkür ederek, “Siz bu binaya çok yakıştınız. Bu bina da size çok yakıştı” dedi.
İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Aydınlı da, İlahiyat Fakültesi’nin bir ilkokulun çatı katında eğitime başlayıp bugünlere geldiğini anlattı. Faik Çelik de, böyle bir okulu yapmayı kendisine nasip ettiği için Allah’a şükrettiğini belirterek, “Böyle bir eseri yapmayı Cenab-ı Allah herkese nasip etmez. Ben şanslıyım. Otomotiv Mühendisliği binasını yaptıktan sonra bunu da yapmak kısmet oldu. Burada 3500 öğrenci okuyor. Dünyanın birçok ülkesinden öğrenci okuyor. Bunların hayır duaları bana yeter” şeklinde konuştu.
YENİ FAKÜLTE BİNASI
Yaklaşık 10 bin metrekare kapalı alana sahip dört katlı binada 5-6 bin öğrenci eğitim görebilecek. Yeni binada, derslikler, kütüphane, yemekhane, akademisyen odaları ve 4 adet anfiyer alıyor. Bina, yaklaşık 10 milyon liraya mal oldu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.