SON DAKİKA
Hava Durumu

UÜ'den Mustafakemalpaşa'ya üniversite müjdesi

3. NESİL ÜNİVERSİTE VİZYONU İLE BİLGİNİN ÜRÜNE DÖNÜŞTÜĞÜ BİR MERKEZ OLMAYI HEDEFLEYEN ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SENATOSU, NİSAN AYI TOPLANTISINI MUSTAFAKEMALPAŞA'DA YAPTI. (ADEM TUNÇER/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2016 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2016 13:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
UÜ'den Mustafakemalpaşa'ya üniversite müjdesi
Uludağ Üniversitesi Rektörü Yusuf Ulcay, Mustafakemalpaşa ve Karacabey'i kapsayan ortak bir üniversite kurma fikrini desteklediklerini söyledi. Mustafakemalpaşa Ziraat ve Hayvancılık Derneği mülkiyetinde olan ve 2013 yılında üniversiteye bağışlanan 75 dönümlük arazi için de müjde veren Prof. Dr. Ulcay, bu alana 4 yıllık Atçılık Okulu kurulması için projelerin tamamlandığı belirtti. 

 

 

 
3. nesil üniversite vizyonu ile bilginin ürüne dönüştüğü bir merkez olmayı hedefleyen Uludağ Üniversitesi Senatosu, nisan ayı toplantısını Mustafakemalpaşa'da yaptı. Meslek Yüksek Okulu'nda yapılan toplantıda gündemdeki konuları görüşen senato üyeleri daha sonra Mustafakemalpaşa Belediyesi'nin ev sahipliğinde tarihi ve turistik bölgeleri gezerek, OSB ve yerel işletmelerde incelemelerde bulundu. Tümbüldek Kaplıcaları ve Suuçtu Şelalesi'ni ziyaret eden 60 kişilik akademisyen heyeti, fabrikalarla üniversite arasında yapılabilecek ortak çalışmalar için görüşmelerde bulundu. Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ve OSB Başkanı İbrahim Akdemir'in de katıldığı inceleme gezisinde konuşan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Mustafakemalpaşa ve Karacabey'e yönelik gündemde olan ortak üniversite planının bütün ihtiyaçların göz önünde bulundurularak masaya yatırılması gerektiğini belirtti.
Yeni üniversiteler kurulmasına karşı olmadıklarını ve desteklediklerini dile getiren Prof Ulcay, " Görevde bir yılımızı doldurduk. Üniversite yönetimi olarak göreve geldiğimizde Meslek Yüksek Okulları'nın bulunduğu ilçelerde ayda bir kez senato toplantısı yapma kararı almıştık. Mustafakemalpaşa'ya da bir sözümüz vardı. Bu ay da toplantımızı buradaki Meslek Yüksek Okulu'nda gerçekleştirdik. Üniversitemizin tüm yönetimi buradaydı. Rektör yardımcılarımız, danışmanlarımız, dekanlarımız, enstitü müdürlerimiz, senatörlerimiz ve MYO müdürlerimizin de içinde bulunduğu 60 kişilik bir heyetle toplantımızı yaparak Mustafakemalpaşa'nın turistik bölgelerini ve üretim tesislerini ziyaret etme imkanı bulduk. Fabrikalarla ilk görüşmelerimizi yaptık. Günümüz teknolojisi ile rekabet edebilecek üretimler yapan işletmelerimizle üniversitemiz arasında yapılabilecek iş birliği çalışmalarını masaya yatırdık. Proje yönetim merkezimiz aracılığı ile işletme sahiplerinin beklentilerinin nasıl proje haline getirilebileceği karalaştırılacak. Bizler de üniversite yönetimi olarak gereken desteği vereceğiz. Yine buradaki belediye yöneticileri ve sanayicilerle birlikte Mustafakemalpaşa ve Karacabey'in ileriye yönelik bir ortak üniversite çalışmasının nasıl olması gerektiği hususunda görüş alış verişinde bulunduk" dedi.
ATÇILIK OKULU MÜJDESİ
Ortak üniversite alanının 50 yıl düşünülerek planlanması gerektiğini belirten Rektör Yusuf Ulcay şöyle konuştu:
"1975 yılında Uludağ Üniversitesi şehirden 20 kilometre öteye kurulurken, 'çok uzak' denilmişti. 17 bin dönümün bugün ne kadar önemli olduğunu 40 sene sonra anlıyoruz. Şehirlerimiz büyüyecek. 25 yıl sonra bugün düşünülen yerleri bulma şansınız olmayabilir. Bunları Mustafakemalpaşa, Karacabey ve diğer ilçeler için özellikle söylüyorum. Bursa'nın 2.5 milyona yaklaşan bir nüfusu var. Otoyoldan, köprüden, hızlı trenin gelmesi ve hava yollarının daha fazla işlemesiyle birlikte Bursa'nın nüfusu istemeseniz de artacak. Beklentiler, 5 milyonu aşan bir nüfusun olacağını gösteriyor. İlçelerde bugünkü boyutlarıyla kalmayacak. Üniversitelerin planlarının bugünden yapılması lazım. Mustafakemalpaşa'nın üniversitemize bağışladığı 75 dönümlük arazide Mennan Pasinli MYO'nun Atçılık Okulu'nun projeleri tamamlandı. Bu konuda pansiyon hara ve bunların eğitimlerinin görüldüğü MYO'yu 4 yıllık bir fakülteye dönüşecek şekilde planladık. 2 sene içerisinde inşaatı biter. "
Uludağ Üniversitesi Senatosu'na teşekkür eden Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise bölgenin geleceğine ait projelerinde üniversitenin çok büyük katkılar sağladığını söyledi. Kurtulan, "Sanayimizin bugünkü haline gelmesinin altında üniversitemizin fikir danışmanlığı yatıyor. Bundan sonrası içinde Mustafakemalpaşa'nın yer altı ve yer üstü kaynaklarını sanayi ile birleştirecek hamleler Uludağ Üniversitesi ve Meslek Yüksek Okulu'nun gayreti ile olacak. Birlikte çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.