SON DAKİKA
Hava Durumu

11.1'lik büyüme Bursa'ya moral oldu

TÜİK tarafından 2017 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin açıklanan büyüme rakamlarını değerlendiren Bursa iş dünyası temsilcileri,

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2017 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2017 16:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
11.1'lik büyüme Bursa'ya moral oldu
TÜİK tarafından 2017 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin açıklanan büyüme rakamlarını değerlendiren Bursa iş dünyası temsilcileri, “ülke ekonomisi dimdik ayakta” mesajı verdi. Büyüme rakamının 11,1 gibi bir seviyede gerçekleşmesinin gelecek adına umut vaat ettiğini ifade eden iş adamları, bu rakamının sürdürülebilir kılınması adına hükümet tarafından verilen desteklerin devam etmesi gerektiğinin altını çizdi.

BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan:

"Global sıkıntılar ile birlikte bölgesel problemeler rağmen Türkiye’nin büyümesini sürdürmesi önemli bir başarıdır. Hükümetin reel sektöre sağladığı kolaylıklar ve destekler ile birlikte iş dünyasının da her şeye rağmen üretmeyi, çalışmayı sürdürmesinin aynı zamanda birlik ve beraberlik içinde olmasının güzel bir sonucudur. Yeni bir üretim ve ihracat seferberliği ile 2018 yılının iyi bir yıl olacağını şimdiden söyleyebiliriz."

BATISİAD Genel Başkanı Ahmet Er:

“Ülkemiz ekonomisi, istikrarsızlık yaratmak isteyen tüm güçlere rağmen büyümesini sürdürerek, ilgililerine en güzel yanıtı vermiş ve bu rakamlar bizleri fazlasıyla memnun etmiştir. Biz de elimizden geldiğince ve yılmadan çalışarak, bu verilerin sürdürülebilir olması için çabalayacağız.”

Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı:

“Bazı ekonomistlerin yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 10'a yakın büyüme gerçekleşeceğine ilişkin öngörüleri aşılarak rekor düzeye ulaşan yüzde 11,1 oranındaki büyüme, Türkiye ekonomisinin sağlamlığını göstermektedir. Dünya genelindeki sıkıntılar ile birlikte bölgesel meselelere rağmen Türkiye’nin büyümesini sürdürmesi önemli bir başarıdır. Sanayi üretimi ile birlikte tüketici güveni beraberinde ekonomide büyümeyi getirmiştir. Bütün bunlar istikrarın göstergesidir. 2018 yılının iyi bir yıl olacağını şimdiden söyleyebiliriz.”

 

 

 

DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Öztürk:

"Türkiye ekonomisinin 2017 yılının üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 11,1 büyümesi ve son altı yılın rekorunun kırılması iş dünyası için moral kaynağı oldu. Bu oranlar Türkiye ekonomisinin sağlamlığını bir kez daha göstermiştir. Üretimde çarklar dönmeyi sürdürürken ihracat ile birlikte istihdam artışı da devam etmektedir. Dışarıda oluşturulan olumsuz algılara rağmen Türkiye ekonomisi ile ilgili en kritik verilerden biri olan üçüncü çeyrek büyüme rakamlarının bu seviyede seyretmesinden son derece memnunuz. Rehavete kapılmadan üretimlerimizi ve çalışmalarımızı aynı çalışkanlıkla sürdürmeliyiz."

GESİAD YK Başkanı Ramazan Kaya:

“Türkiye ekonomisi güçlü büyümesini üçüncü çeyrekteki yüzde 11,1’lik oranla ispatlamıştır. Hem global hem de bölgesel sıkıntılara rağmen büyüme oranlarının çift hanelere ulaşması, iş dünyası için ayrı bir motivasyon kaynağı olacaktır. Hem sanayi üretimi hem de tüketici güveninin ekonomideki bu büyümeyi tetiklediğini düşünüyoruz. Bu bağlamda Türk iş adamlarının çok daha büyük başarılar yazabilecek kapasitesi olduğunu biliyoruz. Üretimi destekleyecek birtakım reformlarla birlikte büyüme oranları sürekli olarak çift hanelerde tutulabilir.”

KSİAD YK Başkanı Yalçın Toy:

“Ekonomimizin 3. çeyrekte yüzde 11,1 oranında büyümesi, üretimde çarkların hızlı bir şekilde döndüğünün açık göstergesidir. Son 6 yılın çeyrek bazında en yüksek büyümesinin yaşanması, iş adamları olarak bizleri gelecek adına hem umutlandırıyor hem de motive ediyor. Bütün bunlar istikrarın göstergesidir. Hükümetin reel sektöre sağladığı kolaylıklar ve destekler ile birlikte birlik ve beraberlik içinde olmaya devam etmeliyiz.”

KTSO YK Başkanı Naci Güncü:

“Türkiye ekonomisi 3. Çeyrekte bölgesel ve global sıkıntıların gölgesinde kalmasına karşılık yüzde 11,1 oranında büyüme yaşamıştır. Tüm olumsuzluklara rağmen böyle bir büyümenin gerçekleşmesi ciddi bir başarı olarak görülmelidir. İlk iki çeyrekteki 5,3 ve 5,4’lük büyümenin ardından gerçekleşen 11,1’lik büyüme iş dünyasını oldukça memnun etmiştir. 2018’de bu başarının artarak süreceğini düşünüyoruz.”

TÜMSİAD Bursa Şubesi Başkanı Osman Arslan:

"Ekonomimizin giderek büyümesi, dışa bağımlılıktan kurtularak yerli ve milli üretimini artırıyor olması sonucunda, dış mihraklar tarafından kurulan kirli senaryolarla ülkemiz uzun bir zamandır ekonomik bir kıskaca sokulmak isteniyordu. Tüm bu oyunlara rağmen Türkiye ekonomisi dimdik ayakta, büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. TÜİK tarafından açıklanan büyüme rakamları da bunun en büyük göstergesi. Türkiye ekonomisinin yapısal hiçbir sorunu yoktur. Ekonomimizin karşı karşıya kaldığı sorunlar ekonomi dışı etkenlerdir. Bizler aynı kararlılıkla, rehavete kapılmadan çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz."

İSSİAD Başkanı Yakup Altınöz:

“Ülkemiz üzerine oynanan tüm oyunlara rağmen açıklanan bu veri göstermiştir ki Türkiye, güvenli bir liman olmayı halen sürdürmektedir. Biz iş adamları olarak da bu durumun sürmesi adına elimizden gelen ne ise yapmaya devam edeceğiz. İnşallah 2018 yılı da bu doğrultuda devam edecektir.”

BURPAS YK Başkanı İlker Biliktü:

“TÜİK tarafından açıklanan 3. çeyrek büyüme oranları Türkiye’nin son 6 yıldaki en yüksek çeyrek büyümesi olarak karşımıza çıkıyor. Bu rakamlar ayrıca ekonomimizin sağlamlığını da ortaya koyuyor.  Bölgede adeta bir huzur adası olan ülkemiz, üreten ve sürdürülebilir bir gelişme içerisinde olan iş dünyası ile ekonomik büyümesini 2018’de de artarak devam ettirecektir.”

BUMİAD Başkanı M. Orhan Efe:


“2017 üçüncü çeyrek ile ilgi ekonomik büyüme rakamları son derece sevindiricidir. Ben 2018 yılının çok daha iyi geçeceğine inanıyorum. Ekonomimizi bozmaya çalışan güçler duvara toslayacaktır. Tek dikeğimiz iç siyasal yaşamın kavgasız ve samimi, dış politikaların dostane fakat son derece kararlı ve etkin olmasıdır. İç politikalarda Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği için siyasal aktörlerin dayanışması ekonomimizi çok daha yükseklere taşıyacaktır. Bunun özlemini duyuyoruz.”


Nilüfer OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Fikri Ünal:


“Dönemsel Gayrisafi Yurt İçi Hasıla olarak ifade ettiğimiz büyüme oranlarının 3. Çeyrekte rekor düzeyde artarak, yüzde 11,1 seviyesine ulaşması son derece memnuniyet verici bir durumdur. Sanayi üretimi ile birlikte tüketici güveni beraberinde ekonomide büyümeyi getirmiştir. Üretimde çarklar dönmeyi sürdürürken ihracat ile birlikte istihdam artışı devam edecektir. Bütün bu değerler toplamı istikrarın göstergesidir.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.