SON DAKİKA
Hava Durumu

11.Türk Arap Ekonomi Formu başladı

Kuzu, Dışişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğ

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2016 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2016 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
11.Türk Arap Ekonomi Formu başladı


Kuzu, Dışişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) resmi desteğinde, Borsa İstanbul ve Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı işbirliği ile Al-Iktissad Wal-Aamal Group (AIWA) tarafından düzenlenen 11. Türk Arap Ekonomi Forumu'nda (TAF'2016) yaptığı konuşmada, son yıllarda Türkiye ile tarihsel bağları bulunan Arap dünyası arasında oluşturulan yapıcı ilişkilerin ticarete, yatırıma ve finansal sektör faaliyetlerine olumlu yansımalarının görüldüğünü kaydetti.
Son dönemde küresel gelişmelerin ciddi risklerin yanında önemli fırsatları getirdiğini ifade eden Kuzu, şunları söyledi:
"Bir taraftan krizin etkileri bertaraf edilmeye çalışılırken diğer taraftan da yeni düzenin dengeli şekilde oluşturulması çabası artmıştır. Ekonomiye ve finansal sektöre ilişkin vizyon, politika ve stratejiler hem otoriteler hem de yatırımcılar tarafından gözden geçirilmeye başlanmıştır. Ekonomik ilişkilerde başarının uzun soluklu olabilmesi ve istikrarlı makroekonomik zemin oluşturulması sağlıklı bir finansal sektörü, uluslararası rekabeti ve yatırımları özendiren ekonomi politikaları gerekli kılmaktadır. Bankacılık sektörü sermaye birikimini hızlandırmak ve temin ettiği kaynakları verimli alanlara yönlendirmek suretiyle sağlıklı ve sürdürülebilir ekonomik büyüme sürecinde hayati öneme sahip sektörlerden biridir. Yabancı yatırımcıların sektörümüze ilgisi devam etmektedir."
Kuzu, bankacılık sektörünün sağlıklı yapısını korumaya devam ettiği gibi reel sektörü de fonlamayı sürdürdüğünü, bunların tesadüfi olmadığını, önlemlerin sonucunun alındığını aktararak, sektörün finansal rakamları hakkında bilgi verdi.


"Katılım bankacılığı alanında bir takım atılımlar yapılmasını planlıyoruz"


Kuzu, Türkiye'nin faizsiz finans alanında bölgesel ve küresel bir merkez haline getirmenin amaçlandığını ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti:
"Ülkemizde faizsiz finans faaliyetlerinin önemi son yıllarda daha da anlaşılmaya başlanmıştır. Faizsiz finans sektörü reel varlığa dayalı finansman yapısı ve tüketimden ziyade üretim odaklı felsefeye dayanması nedeniyle ülke ekonomisinin istikrarlı bir finansal sistem sunmaktadır. Bu alandaki faaliyetleri doğru şekilde yapılandırma gerekliliği ortaya çıkmaktadır. Katılım bankacılığımızı ve faizsiz finans sektörümüzü doğal yoldan büyütmeye odaklanarak yalnızca tüketici finansmanına yönelirsek istediğimiz faydayı elde etmemiz mümkün olmayacaktır. Önümüzdeki dönemde en fazla üzerinde durulması gereken hususlardan biri diğer bankalarda olduğu gibi katılım bankalarımızın faaliyet alanlarında üretimi destekleyecek şekilde yapılandırılması olacaktır."
Sermaye piyasası aracı olarak sukukun katılım bankaları için taşıdığı önemlerden birinin likidite yönetimine sağladığı katkı olduğunu belirten Kuzu, "Gerek finansal araç gerekse piyasa bağımlığında geçmiş dönemde bu alanda bir takım sıkıntılar yaşanmıştır" dedi.
Kuzu, katılım bankacılığı alanında günü yakalamak ve dünyada söz sahibi olmak amacıyla bu alanda bir takım atılımlar yapılmasını planladıklarını anlatarak, bu kapsamda kurum bünyesinde konuya özgü çalışacak daire oluşturulmasının yanı sıra mevzuatta, sistemde, finansal araçlarda katılım bankalarının rekabet gücünü azaltan faktörleri ortadan kaldırmayı amaçladıklarını söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.