SON DAKİKA
Hava Durumu

150 THY personeli grevden vazgeçti...

Türk Hava Yolları'nda greve katılan ancak daha sonra kararlarını değiştiren çok sayıda çalışan, şirketi arayarak, “Biz greve katıldık a

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2013 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2013 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
150 THY personeli grevden vazgeçti...
Türk Hava Yolları'nda greve katılan ancak daha sonra kararlarını değiştiren çok sayıda çalışan, şirketi arayarak, “Biz greve katıldık ancak kararımızı değiştirdik, uçmak istiyoruz” dedi.

15 Mayıs'ta başlayan THY grevine saatler kala yaşanan ikna çabaları ve grevin ilk iki gününde yaşananların detayları ortaya çıktı. Saat 03.00'te başlayan grevin ilk saatlerinde THY uçuşlarında herhangi ciddi bir aksama yaşanmazken, öğleden sonra ve grevin ikinci günü Hava-İş Sendikası'nın grev kararına uyan 150'ye yakın THY çalışanının bu kararlarından vazgeçtiği ortaya çıktı. Yöneticilerine telefon açan ve ağırlıklı olarak kabin personeli olan (kabin memuru ve kabin amiri) bu çalışanlar, pişmanlıklarını dile getirerek, "Biz greve katıldık. Ancak fikrimizi değiştirdik ve uçmak istiyoruz" dedi. Çalışanlardan gelene bu talebi THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'ya ileten uçuş işletmeden sorumlu birim yöneticilerine Topçu'nun cevabı, "Pişman olan çalışanlarımız gelsin ve hemen uçuşuna gitsin" oldu. Bu gelişme üzerine zaten katılımın son derece düşük kaldığı etkisiz Türk Hava Yolları grevi büyük bir darbe yemiş durumda bulundu. Sendika 305 kişide ısrar etti Türkiye Hava yolu Pilotları Derneği (TALPA) üyesi yaklaşık 20 pilot grev öncesi Hava-İş ve THY arasında arabuluculuk yapmak istedi. Fakat Hava-İş başkanı Ayçin daha önce işlerine son verilmiş olan toplam 305 kişinin işe geri alınmasında ısrar edince grev başlamış bulundu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.