SON DAKİKA
Hava Durumu

4,5G ihalesinde teklifler verildi

Kamuoyunda 4,5G olarak tabir edilen IMT-Advanced Yetkilendirmesi İhalesi için teklif dos

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2015 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2015 13:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
4,5G ihalesinde teklifler verildi
Kamuoyunda 4,5G olarak tabir edilen IMT-Advanced Yetkilendirmesi İhalesi için teklif dosyaları, Turkcell, Avea, Vodafone ve Netgsm temsilcileri tarafından ihale komisyonuna teslim edildi.


Kamuoyunda 4,5G olarak tabir edilen IMT-Advanced Yetkilendirmesi İhalesi için teklif dosyaları, Turkcell, Avea, Vodafone ve Netgsm temsilcileri tarafından ihale komisyonuna teslim edildi.

İhale, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Mevlana Salonu'nda yapılacak. BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, hazırlıklar hakkında İhale Komisyon Başkanı BTK Başkan Yardımcısı Deniz Yanık ve komisyon üyelerinden bilgi aldı.

İhaleye teklif verecek GSM operatörlerinin temsilcilerinin salona gelmesinin ardından oturacakları masaların belirlenmesi için kura çekildi.

Netgsm Yönetim Kurulu Başkanı Adem Öcal, ihale komisyonuna ilk teklif dosyasını veren operatör oldu. İkinci olarak teklif dosyası, Turkcell adına Turkcell Regülasyon'dan Sorumlu Grup Başkanı Paşa Yaşar tarafından verildi. Vodafone adına ise Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, Avea adına ise Avea Regülasyon Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Demir teklif dosyalarını teslim etti.

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, teklif dosyasının teslim edilmesinin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, telekom sektörü için önemli olan ihalenin hayırlı olması dileğinde bulunarak, "Bugünkü ihaleyle yeni bir hizmet yarışı başlayacak" dedi.

Daha sonra ihaleye katılacak operatörlerin temsilcileri yerlerine oturarak, kendilerini tanıttı.

İhale Komisyonu Başkanı Yanık'ın açılış konuşmasıyla saat 10.30'da başlayacak ihalede, 5 frekans bandında, her bir frekans paketi için belirlenen asgari değerler üzerinden 20 frekans için satışlar gerçekleştirilecek.

800, 900, 1800, 2100 ve 2600 MHz bandında 20 ayrı frekans paketinin asgari değer toplamı KDV hariç yaklaşık 2,3 milyar avro olacak.

İhale kapsamında öncelikle isteklilerin kapalı teklifleri açılacak ve açık teklif usulü ile devam edecek. Bu aşamada isteklilerden açık artırmalı olarak sözlü teklifleri istenecek.

İsteklilerin ibraz etikleri tüm belgeler ve teminatlarının tam ve usulüne uygun olup olmadığı ihalekomisyonunca kontrol edilecek.

Sözlü teklif vermeye hak kazanan istekliler, iç zarfların üzerinde yer alan alındı sıra numarasına göre sözlü teklif vermeye davet edilecek. Teklifler, avro cinsinden ve peşin ödeme fiyatı üzerinden verilecek.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulunun onayının ardından ihale kararı kesinleşecek.

Yetkilendirme süresi, 30 Nisan 2029'a kadar devam edecek. İhalenin ardından tahsis edilecek frekanslardan 1 Nisan 2016'dan itibaren yeni teknolojiyle hizmet sunumuna başlanabilecek.

İhale bedeli, peşin veya ilki peşin olmak ve geri kalan taksitler ilk ödemeyi takip eden 6'şar aylık dönemlerde ödenmek üzere 4 eşit taksitte yatırılabilecek.

Taksitlerin vadesinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde ödeme yapılmayan miktar ve süre için 6 aylık yüzde 1,31'in iki katı gecikme faizi uygulanacak. Ödemenin vade tarihinden en fazla 30 gün içinde belirtilen faiz oranıyla yapılmaması halinde yetkilendirme BTK tarafından iptal edilecek.

BTK tarafından ilk olarak 26 Mayıs’ta yapılacağı duyurulan ihale daha sonra 26 Ağustos'a ertelenmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.