SON DAKİKA
Hava Durumu

Akil insanlara özel bütçe yok

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "akil insanlar" konusunda özel bir bütçe ayırmadıklarını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2013 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2013 17:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "akil insanlar" konusunda özel bir bütçe ayırmadıklarını bildirdi.


 
 

Maliye Bakanı Bakan Şimşek, İç Denetim Koordinasyon Kurulunun, bakanlıklar, belediyeler ve üniversitelerin iç denetim faaliyetlerine ilişkin raporunun açıklandığı konferansın ardından sorularını yanıtladı.

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası'nın (Hava-İş), Türk Hava Yolları'nda (THY) aldığı grev kararına ilişkin bir soru üzerine Şimşek, THY'nin, Türkiye'nin en güzide kuruluşlarından biri olduğunu ifade ederek, "Buradaki çalışmaları sekteye uğratacak her türlü girişimin karşısında biz gerekeni yaparız. Açık ve net olarak söylüyorum, THY yalnız değildir" diye konuştu.

Akil insanlara özel bütçe yok

"Akil insanlara ne kadar bütçe ayırdınız?" sorusu üzerine de Şimşek, buraya özel bir bütçe ayrılmadığını bildirdi.

Şimşek, ''Akil adamların sekreterliğini Başbakanlık bünyesindeki bir birim aracılığıyla yaptıracağız. Dolayısıyla özel bir bütçe yok. Tabii ki varsa oradan bir takım giderler karşılanır. Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı galiba bu işin sekretaryasını yapıyor, dolayısıyla özel bir bütçe yok'' diye konuştu.

İstihdam teşvikleri

İstihdama yönelik teşvik çalışmalarına ilişkin bir soruya Şimşek, istihdam stratejisinin sadece teşvik boyutuyla değil, yapısal reform boyutlarıyla önemli bir konu olduğun yanıtını verdi.

Bakan Şimşek, şöyle devam etti:
"İşin teşvik boyutunu soracak olursanız, 5084'ün kendisi değil ama bazı istihdam teşviklerini sınırlı ölçüde de olsa devam ettirecek bir düzenleme konusunda fikir birliği var. Yani o çerçevede önümüzdeki dönemde bir düzenleme yapılabilir."

Erken emeklilik söz konusu değil

Şimşek, "maaşlardan kesinti yapılarak, erken emekli olunması konusunda herhangi bir çalışmalarının olmadığını" söyledi.

Sosyal güvenlik sisteminin bütçeden yılda 74 milyar lira destek aldığına işaret eden Şimşek, böyle bir kurumun açıkları artıracak bir strateji benimsemesinin söz konusu olmadığını vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.