SON DAKİKA
Hava Durumu

Allah'ı ticaretinizden daha çok sevin

Amerika Nevada Üniversitesi Strateji Uzmanı Prof. Dr. Rafik I. Beekun  “İslam’da İş Ahlakı” konulu seminerin konuşmacısı oldu. Prof. Dr.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2013 23:19
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2013 00:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Amerika Nevada Üniversitesi Strateji Uzmanı Prof. Dr. Rafik I. Beekun  “İslam’da İş Ahlakı” konulu seminerin konuşmacısı oldu. Prof. Dr. Beekun; iş dünyasındaki Müslümanlar için etik ilkeleri de “dürüst ve doğru olun, sözünüze sadık olun, Allah’ı ticaretinizden çok sevin, sahtekarlık yapmayın, rüşvet vermeyin, adil olun” dedi.



Amerika Nevada Üniversitesi Strateji Uzmanı Prof. Dr. Rafik I. Beekun, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Bursa Şubesi’nin etkinliğinde konuştu. Beekun, işadamlarına, “Allah, sizin niyetinizi biliyor ve davranışlarınızdan sorumlusunuz” diye hitap etti. ABD Nevada Üniversitesi’nden Dr. Beekun, ASKON Bursa Şubesi’nin Ördekli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği “İslam’da İş Ahlakı” konulu seminerin konuşmacısı oldu. ASKON Bursa Şubesi Başkanı Ali Turgut’un ve ASKON Bursa Şubesi üyelerinin hazır bulunduğu konferansta konuşan Dr. Beekun, işadamlarının sorumluluklarından kaçmak adına kurumsallığa sığınmalarının yanlış olduğunu söyledi. Prof. Dr. Beekun’un, İş alanındaki ikilemleri 3 farklı yaklaşımla ifade ederken, “Bir iş adamı gelirlerini artırmaya çalışmalı ve aynı zamanda masraflarını azaltmalıdır, ancak bu sayede toplum için en büyük fayda saylanabilir.  Bir iş adamı daima kanunlara uymalıdır. Bir iş adamı daima “doğru”, “uygun”, ve “adil” olmak gibi prensiplerle paralel hareket etmelidir” dedi. Prof. Dr. Beekun açıklamasının devamında, “Tevhid inancında, bir insanın yaşamının politik, ekonomik, sosyal ve dini açıdan bir bütünlük içerisinde tutarlı olması, aynı zamanda tüm evren ile de bir bütünlük içerisinde olmasıdır. Bu İslam’ın dikey boyutudur. Adalet inancında, bu anlamda bir denge ancak bilinçli niyet ile mümkün olur. Bu İslam’ın yatay boyutudur” şeklinde konuştu. ABD Nevada Üniversitesi’nden Dr. Beekun, iş dünyasındaki Müslümanlar için etik ilkeleri de “dürüst ve doğru olun, sözünüze sadık olun, Allah’ı ticaretinizden çok sevin, sahtekarlık yapmayın, rüşvet vermeyin, adil olun” diyerek açıkladı.

Konferansın sonunda ASKON Bursa Şubesi Başkanı Ali Turgut, Prof. Dr. Beekun’a teşekkür plaketi verdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.