SON DAKİKA
Hava Durumu

Amacımız uzun vadeli kaynak çekmek

Maliye Bakanı Şimşek, Londra ve New York'ta 400 fon yöneticisiyle birebir görüşmeler yaptığını söyleyerek, "Amacımız uzun vadeli kayn

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2013 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2013 11:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Maliye Bakanı Şimşek, Londra ve New York'ta 400 fon yöneticisiyle birebir görüşmeler yaptığını söyleyerek, "Amacımız uzun vadeli kaynak çekmek" dedi.


 
NEW YORK - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bank of Amerika Merrill Lynch'in organize ettiği ve yaklaşık 400 yatırımcı ve fon yöneticisinin katıldığı toplantıların ardından New York'taki Türkevi'nde basın toplantısı düzenledi.

Londra ve New York'ta 4 gündür 400 fon yöneticisiyle birebir ya da gruplar halinde görüşmeler gerçekleştirdiğini kaydeden Şimşek, ''Bu fonlar Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde yaklaşık 10 trilyon dolarlık kaynağı yönetiyorlar'' dedi.

Bu yıl 13'üncüsü düzenlenen bu toplantıların önemli bir kısmına katıldığını dile getiren Şimşek, ''Amacımız Türkiye'ye uzun vadeli, stabil kaynak çekmek. Türkiye'nin güçlü, sürdürülebilir büyümesi açısından dış kaynağa ihtiyacımız var. Türkiye'de yatırımlar için, istihdamın artırılması için hem Türkiye'deki hem de küresel düzeydeki kaynakları biz sürekli bir şekilde harekete geçirme çabası içindeyiz'' diye konuştu.

Toplantıda Avrupa Birliği'ndeki kriz, petrol fiyatlarının etkisi, bölgedeki jeopolitik gerginliklerin etkisinin gündeme geldiğini ifade eden Şimşek, Türkiye'ye güvenin oldukça yüksek, yatırımcıların da iyimser olduğunu dile getirdi.

Şimşek, Türkiye'nin geçen yıl cari açığı kendi politikalarıyla yönetme dirayeti gösterdiğini belirterek, ''İlk defa Türkiye çok yüksek bir cari açığı kendi aldığı tedbirlerle kontrol altına aldı ve bir resesyon yaşamadan, ekonomide bir daralma yaşamadan kontrol altına alma başarısını gösterdi'' diye konuştu.

Mehmet Şimşek, ''Birçok yatırımcı Türkiye'yi, bırakın BBB- düzeyde, çok çok daha yüksek düzeyde yatırım yapılabilir ülke olarak değerlendiriyor, o çerçevede fiyatlıyorlar. Birçok yatırımcının 'Türkiye artık gelişmiş ülke kategorisinde değerlendirilmeli' şeklinde ifadeleri de oldu'' diye konuştu.

Kredi notunu önemsediklerini anlatan Şimşek, ''Türkiye kendi evini düzene koymaya devam ederse ki bu konuda en ufak bir tereddüt yok. Eminim eninde sonunda uluslararası reyting kuruluşları çok geriden de olsa not artırımına mecbur kalacaklar'' ifadesini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.