SON DAKİKA
Hava Durumu

Amerikalıların gözdesi Türk tekstili 

►Canan GÜLEÇ Giyimlik kumaş sektörü öncüleri, PremiereVision New York moda markaların

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2018 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2018 19:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Amerikalıların gözdesi Türk tekstili 
►Canan GÜLEÇ

Giyimlik kumaş sektörü öncüleri, PremiereVision New York moda markalarının ilk tercihleri arasında yer aldı. UTİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Pınar Taşdelen Engin, ABD’de gösterilen ilgiyi değerlendirerek; “Birlik olarak 7 yıldır milli katılım gösterdiğimiz PremiereVision New York Fuarı, Türk tekstil sektörünün ABD pazarında olan etkinliğinin artmasını sağlıyor.” dedi.

Moda dünyasının buluşma noktasıPremiereVision New York’un gözdesi Türk üreticiler oldu. Giyimlik kumaş, deri, aksesuar ürünleri ve hazırgiyim ürünlerinin sergilendiği fuara, 34 Türk tekstil firması katıldı. Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Pınar Taşdelen Engin, fuarda edindiği izlenimleri değerlendirdi. Engin, “PremiereVision New York Fuarı, ABD pazarındaki potansiyelimizi değerlendirmemizi sağladı. Fuarda, Türk tekstilinin ABD’de büyük önem kazanmaya ve ön plana çıkmaya başladığını çok net olarak gözlemledik. Türk moda ve tasarımı, Amerikalı tüketicilerin ilgi odağı haline geldi. Birlik olarak 7 yıldır milli katılım gösterdiğimiz PremiereVision New York Fuarı, Türk tekstil sektörünün ABD pazarında olan etkinliğinin artmasını sağlıyor.” dedi.

2018-2019 ilkbahar-yaz trendleri ve renklerinin sergilendiği fuarda, kadın-erkek giyim, kumaş ve aksesuar ürünlerinin fuarda görücüye çıktığını anlatan Engin, şunları söyledi: “Dünyadaki tekstil liderleri ile moda profesyonellerini bir araya getiren PremiereVision New York, bu yıl Türk tekstil ürünlerinin öne çıktığı bir fuar oldu. Fuara, Türkiye’den 34 tekstil firması katılım gösterdi. UTİB tarafından düzenlenen ve çiçekçi dükkanı havasında tasarlanan Türkiye Tanıtım Standı ile fuara katılan Türk tekstil firmalarının ürünleri buket çiçekler gibi sergilendi ve Türk kumaşları ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Meşhur Türk yemeklerinin de sunulduğu Türkiye standında, ziyaretçiler aynı zamanda Türk mutfağından lezzetler tatma şansını yakaladı.”

TÜRK FİRMALARLA İKİLİ ALIM GÖRÜŞMELERİ

Dünyanın dört bir yanından ziyaretçi, katılımcı ve alıcıların yoğun ilgi gösterdiği fuarda, global moda markalarının üst düzey yöneticileri ile Türk firmaları ikili görüşmelerde bir araya getirildi. Almodo, Altınyıldız, Akın Tekstil, Antik Dantel, Avrupa Pasifik, Barutçu Tekstil, Bezsan, BTD, BZ Jakar, Can Tekstil, Confetti, Dilek Tekstil, Ekoten, Emelda Deri, ETS Ezgi Tekstil, Gülipek, İlteks Tekstil, Kimteks, Hantaş, Kıvanç, Korukçu, M.F Yılmazipek, Meridyen, Nurel, Özdoku, Özel Tekstil, Parlamış Tekstil, Sönmez ASF, Sunteks, Tüp Merserize, Uğurteks, Yekpa Tekstil ve Yünsa gibi Türkiye’nin önde gelen tekstil firmalarının katılım gösterdiği PremiereVision New York Fuarı, ziyaretçilere gelecek sezonların trendlerini doğru görme ve ilham alma bakımından da büyük fırsatlar sundu.

EN ÇOK ABD’YE İHRACAT YAPILIYOR

Fuar ve sektörle ilgili değerlendirmelerde bulunan UTİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Pınar Taşdelen Engin, ABD’nin, Türkiye’nin en fazla tekstil ihracatı yaptığı pazarlar arasında 5’inci sırada yer aldığını hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü: “ABD, 2016 yılı itibarıyla dünya tekstil ithalatçı ülkeleri arasında da toplam 12,1 milyar dolar ithalat ile 3’üncü sırada yer alan çok önemli bir pazardır. Aynı zamanda ABD, ülkemizden en çok tekstil ürünü ithal eden pazar konumunda. ABD, Türkiye’den sentetik filament iplikler, sentetik ve suni devamsız liflerden iplikler, sentetik ve suni devamsız liflerden iplikler, sentetik devamsız lifler gibi pek çok tekstil ürünü ithal ediyor.”

Engin, “ABD, 300 milyonun üzerinde nüfusu ve satın alma gücü göz önünde bulundurulduğunda dünyanın en büyük ekonomisi düzeyinde. Bu nedenle, ABD’ye yönelik ticarette fiyatın iyi tespit edilmesi son derece önemli. PremiereVision New York, ABD pazarındaki potansiyelimizi değerlendirmemizi sağladı. Fuarda, Türk tekstilinin ABD’de büyük önem kazanmaya ve ön plana çıkmaya başladığını çok net olarak gözlemledik. Türk moda ve tasarımı, Amerikalı tüketicilerin ilgi odağı haline geldi. Birlik olarak  7 yıldır aralıksız milli katılım gösterdiğimiz PremiereVision New York Fuarı, Türk tekstil sektörünün ABD pazarında olan etkinliğinin artmasını sağlıyor” dedi.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.