SON DAKİKA
Hava Durumu

Armut bahçesinde akademik tarım paneli

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2014 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2014 12:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Armut bahçesinde akademik tarım paneli
ARMUT TARLASINDA TARIM PANELİ Gürsu Belediyesi’nin Ziraat Odası ile ortaklaşa düzenlediği 1. Uluslararası Tarım Paneli, Kumlukalan yolu üzerindeki bir deveci armudu tarlasında yapıldı. Türkiye’nin en verimli ovalarından biri olarak gösterilen Gürsu Ovası’ndaki üreticilerle, dünyanın ileri gelen üniversitelerindeki akademisyenleri bir araya getirmeyi hedefleyen panelde renkli görüntüler yaşandı. Armut ağaçlarının altında kurulan masalara oturan konuşmacılar, Gürsu tarımının geleceğini tarlanın ortasında tartıştı. Toplantıya konuşmacı olarak katılan Southern Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Adell Brown, kendisine dün ikram edilen meşhur deveci armudunun sadece yarısını yiyebildiğini, bu akşam da diğer yarısını yiyeceğini söyleyince herkesi kahkahaya boğdu. Ardından panelistler, armutlarla birlikte objektiflere gülümsedi. Prof. Dr. Adell Brown, Amerika’da bir çok toplantıyı tarla ortasında yaptıklarını ifade ederek, “Bunun Türkiye’de de yapılmasını istedik. Gürsu Belediyesi’nin katkılarıyla ilkini Bursa’da yaptık. Herkesin yararlanmasını umuyoruz” diye konuştu.

“GÜRSU’YU TARIMIN YILDIZI YAPACAĞIZ"
Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız ise, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Gürsu’da tarıma nasıl destek veririz, akademisyenlerimizle üreticimizi nasıl kaynaştırırız, bilimsel tarımı nasıl yaparız, ovamızı nasıl kurtarırız diye bir panel yaptık. Gürsu Ovası’nın Türkiye tarımının gelişmesine katkı sağlayacak bir ilçe olmasını istiyorum. Gürsu’yu tarımın yıldızı yapacağız. Bunun için çalışıyoruz” dedi.

ARMUT TARLASINDA TARIM PANELİ Gürsu Ziraat Odası Başkanı Kamil Dönmez, ilk defa tarla ortasında bir panel düzenlediklerini ifade ederek, "Biz Gürsu olarak ilkleri gerçekleştirmeye alıştık. Gürsu, Türkiye’nin en iyi tarım alanlarına sahip bir ilçeyiz. Çok küçük bir alan, 8 bin dönüm ekilebilir arazi alanımız olmasına rağmen Türkiye’nin en kaliteli tarımını yapıyoruz. Türkiye’de ki armut üretiminin yüzde 25’ine Gürsu yapıyor. Türkiye'nin yıllık 400 bin ton armut üretiminin 100 bin tonunu biz Gürsu’dan sağlıyoruz. Böyle şirin bir ilçede ilkleri gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz. Hedefimiz hocalarımızla üreticimizin birlikte çalışmasıdır" diye konuştu.
Panele Amerika’nın Southern Üniversitesi Türkiye Koordinatörü Prof. Dr. Osman Kandara, Rektör Vekili Prof. Dr. Adell Brown, Öğretim Üyeleri Senatosu Başkanı Prof. Dr. Thomas Miller, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Salih Çalı, Bursa İl Tarım Karantina Şube Müdürü İhsan Duman ve Bayer Tarım A.Ş. Marmara Bölge Müdürü Mustafa Dere konuşma yaptı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.