SON DAKİKA
Hava Durumu

Askerin zeytini Marmarabirlik'ten

Milli Savunma Bakanlığı ile Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı arasında imzalanan tedarik anlaşmasıyla birlikte artık Mehmetçik’in zeytin

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2018 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 03.01.2018 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Askerin zeytini Marmarabirlik'ten
Milli Savunma Bakanlığı ile Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı arasında imzalanan tedarik anlaşmasıyla birlikte artık Mehmetçik’in zeytin ve zeytinyağı ihtiyacını Marmarabirlik karşılayacak. Marmarabirlik, TSK’ya yaklaşık 44 milyon liralık sofralık siyah zeytin, yeşil zeytin, zeytin ezmesi ve zeytinyağı temin edecek. 

Milli Savunma Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı arasında askere sağlıklı gıda temini maksadıyla gıda maddeleri tedariki protokolü imzalandı. Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, bir üretici kuruluşu olarak Mehmetçik'e ürün temin edecek olmaktan büyük onur duyduklarını söyledi. Asa, "Dünyanın en büyük sofralık siyah zeytin üreticisi olarak, dünyanın en güçlü askeri olan Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) sofralık zeytin ve zeytinyağı temin edecek olmanın onurunu yaşıyoruz" dedi.

TSK'ya ürün vermenin Marmarabirlik'in uzun yıllardır özlemle beklediği hedefleri arasında olduğunu belirten Asa, "Dolayısıyla bu Marmarabirlik tarihinde bir ilktir. Üreticinin alın terini kazanca dönüştürecek bu karardan dolayı başta hükümetimiz olmak üzere, Milli Savunma Bakanımız Nurettin Canikli’ye ve bütün devlet büyüklerimize 32 bin ortağımız adına şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Başkan Asa, protokol kapsamında Savunma Bakanlığı'na doğrudan temin yoluyla ürün verileceğini belirterek, "Savunma Bakanlığı, Marmarabirlik'ten yaklaşık 44 milyon liralık sofralık siyah zeytin, yeşil zeytin, zeytin ezmesi ve zeytinyağı temin edecek. Savunma Bakanlığı'nın kalite standartlarımızı göz önüne alarak bir üretici kuruluşu olan Marmarabirlik'i tercih etmesi diğer resmi kurumlar için önemli bir refeans olacaktır. Yapılan protokolle birlikte artık tüm kurumların da kapılarının aralanacağını düşünüyoruz. Marmarabirlik için çok önemli bir dönüm noktası olan bu karar aynı zamanda üreticiye destek anlamı da taşımaktadır. Mehmetçiğimizin tükettiği her ürün üreticimizin desteklenmesi demektir. Önümüzdeki süreçte ürün temininin artacağını tahmin etmekteyiz. Dolayısıyla bundan sonraki hedefimiz, talepleri karşılayabilmek adına daha çok satmak yerine daha çok almak olacaktır. Protokolün Marmarabirlik camiası için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.