SON DAKİKA
Hava Durumu

Avustralya'dan davet var

Avustralya Büyükelçisi James Larsen, Bursa ile Avustralya arasındaki ticari ilişkilerin artırılmasını istediklerini söyledi. 

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2014 17:12
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2014 18:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Avustralya'dan davet var
Avustralya Büyükelçisi James Larsen, Bursa ile Avustralya arasındaki ticari ilişkilerin artırılmasını istediklerini söyledi. 


BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Şener ve BTSO Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Güler, Avustralya Büyükelçisi James Larsen ve Avustralya Başkonsolosu Lino Starangis’i kabul etti. BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, Bursa’dan Avustralya’ya ihracat yapan 50 firma bulunduğunu dile getirdi. Bursa’da Avustralya sermayeli 2 firma bulunduğunu kaydeden Topuk, bu sayının daha da artmasını istediklerini söyledi. Topuk, Türkiye’nin 2013 yılı itibariyle Avustralya’ya ihracatı 463 milyon dolar, ithalatının 1,2 milyar dolar olduğunu vurguladı. Topuk, Bursa ve Avustralya arasında ihracatın 2013 yılı itibariyle 245 milyon dolar, ithalatın ise 294 milyon dolar olarak seyrettiğini anlattı.
Topuk, Avustralya ile Bursa arasındaki ilişkilerin daha da arttığını kaydederek, “Bursa, Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan şehirlerinden birisidir. Avustralyalı yatırımcıları, Bursa’ya yatırım yapmaya davet ediyoruz. İki ülke arasındaki ilişkilerin daha da artması için elimizden geleni yapmaya hazırız. Ekonomik diplomasiyi çok önemsiyoruz. Özellikle Küresel Fuar Acentesi Projesi çerçevesinde üyelerimizi yurt dışına götürüyoruz. Önümüzdeki 10 gün içinde 3 Bursalı heyet, yurt dışındaki önemli organizasyonlara katılacak” dedi.
Büyükelçi Larsen, Bursa ile Avustralya arasındaki ekonomik ilişkilerin artmasını istediklerini ifade ederek, “İki ülkenin önemli fırsatları olduğuna inanıyorum. Önümüzdeki aylarda iki ülke iş dünyasını bir araya getirmeliyiz. Avustralya, şu anda G-20 başkanlığını yapıyor. Bu sebeple birçok Türk iş adamı Avustralya’ya gelerek, yatırım imkanlarını araştırıyor. Önümüzdeki yıl Türkiye G-20’ye ev sahipliği yapacak. Bu yüzden Avustralya’dan iş adamları da Türkiye’ye gelecek. Bu temaslar ilişkilerin daha da artmasını sağlayacaktır” diye konuştu.
BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Şener, BTSO olarak Avustralya ile Bursa iş dünyasını buluşturan organizasyonlar gerçekleştirmeyi istediklerini belirtti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.