SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan Soylu'dan 'kıdem tazminatı' açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, kıdem tazminatı hesaplamasına ilişkin, "Örtülü anlaşmalara gerek kalmayacak

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2016 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2016 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bakan Soylu'dan 'kıdem tazminatı' açıklaması
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, kıdem tazminatı hesaplamasına ilişkin, "Örtülü anlaşmalara gerek kalmayacak. Tamamen şeffaf yürüyecek bir süreç ortaya koymaya çalışıyoruz" dedi.
 

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, Ekonomi Muhabirleri Derneği’nin (EMD) düzenlediği sohbet toplantısına katıldı. Toplantıda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Soylu, kıdem tazminatıyla ilgili, “Doğal olarak diyorlar ki kıdem tazminatı bizim güvencemizdir. Bu özellikle kıdem tazminatı bizim güvencemizdir noktasından hareketle niçin güvence? Kıdem tazminatını ödeyemediği için işverenin işçiyi işten çıkarmaması ama sadece güvence bir kıdem tazminatı olarak nitelendirilemez. Tam tersi eğer bir insan kıdem tazminatının kendi birikim hesabında olduğunu gördüğü andan itibaren o iş yerine daha sağlıklı ve sıhhatli bir şekilde bağlanabilme sürecini ortaya koyar. Esas güvence odur." dedi.

 

"BUNDAN GERİYE DÜŞEMEYİZ"

Kıdem tazminatı hesaplamasında 30 günden geriye gidilip gidilmeyeceğiyle ilgili soruya Soylu, "Diyorlar ki 'Bizim bugün 30 günümüz var'. Doğru. Biz bundan geriye düşmeyiz. Ama bugün 30 günün de görece olduğunu siz benden daha iyi biliyorsunuz. Kıdem tazminatı neyi veriyor? Son aldığı maaşın üzerinden kaç yıl çalışmışsa. Peki en yüksek son aldığı maaş ne kadar? Bunun bir limiti var mı? Niye onu tartışmıyoruz o zaman? En yüksek ödenecek tavan maaş gerçekliği yansıtıyor mu? Hayır. Demek ki görece olarak kıdem tazminatında orada eksiklik var. Örtülü anlaşmalara gerek kalmayacak. Tamamen şeffaf yürüyecek bir süreç ortaya koymaya çalışıyoruz. Ne işveren ani ödemelerle karşılaşacak, sıkıntı çekecek ne de işçi kendi beklentisinin çok altında ve çok zorlanarak bir karşılık alacak" açıklamasında bulundu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.