SON DAKİKA
Hava Durumu

Balkan ülkelerine ihracatta hedef 50 milyar dolar

Kuzey Kıbrıs, Makedonya, Bulgaristan, Kosova, Karadağ ve Sırbistan’ın çeşitli şehirlerinden gelen belediye başkanları ve meclis üyelerinden

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2013 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2013 15:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Balkan ülkelerine ihracatta hedef 50 milyar dolar
Kuzey Kıbrıs, Makedonya, Bulgaristan, Kosova, Karadağ ve Sırbistan’ın çeşitli şehirlerinden gelen belediye başkanları ve meclis üyelerinden oluşan heyet Bursa Sanayi ve Ticaret Odası'nın (BTSO) ziyaret etti. 
Ziyarette konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Esgin, Anadolu, Balkanlar ve Kuzey Kıbrıs’ın etle tırnak gibi bir bütünün ayrılmaz parçaları olduğunu belirterek, “Bizler, köklü milli ve kültürel bağlarla birbirine bağlı, birlikte ağlayıp birlikte gülen insanlarız. Özellikle son dönemde gerek hükümetimiz, gerekse de büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz aracılığıyla bölgeye gösterilen ilgi ve artan yatırımlar hepimizi çok mutlu ediyor.” dedi.
Türkiye ve Bursa ekonomisi hakkında bilgi veren Esgin, her türlü yatırım ve iş birliğinin BTSO öncülüğünde yapılmasına hazır olduklarını vurgulayarak, “Balkanlar'a, Rumeli’ye, Kıbrıs’a yürekten bağlı iş adamları olarak bu hamlelere katkı koymak bizim için hem bir sorumluluk, hem de bir görevdir. Türkiye’de milyonlarca Balkan kökenli vatandaşımız yaşıyor. Bir o kadar Türk de Balkanlar’da hayatlarına devam ediyor. Bu potansiyelin fırsata dönüştürülmesi bizim elimizde. Balkan ülkelerinin toplam nüfusu 70 milyon civarında. Bölge ülkelerinin toplam ticaret hacmi ise 2011 rakamlarıyla 450 milyar dolar. Yani bir Türkiye de orada var. Ülke olarak 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat hedefimiz var ve bu hedefin 50 milyar dolarlık bölümünü de Balkan ülkelerine yapmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
Ekonominin karşılıklı olarak geliştirilmesi için istişare toplantısı düzenlediklerini ifade eden RUMELİFED Genel Başkanı Selim Yedikardeş de, “BTSO, hem iş hem de sosyo-kültürel anlamda Bursa'mızın çatı kuruluşu. Rumeli’nde yıllardır karşılıklı faaliyetler ve konserler düzenliyoruz. Bugün burada bu ilişkiyi ekonomik olarak nasıl geliştirebiliriz diye toplandık” dedi.
Bursa’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Daire Başkanı Gençay Eroğlu, “Uluslararası arenada tanınmamış bir ülke olmanın zorluklarını hissediyoruz, ama anavatan Türkiye’nin bize verdiği güç ve destekle yolumuza devam ediyoruz. İnşallah bundan sonra Balkan ülkelerimizle de daha iyi ilişkiler kurarak yolumuza devam etmek istiyoruz” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.