SON DAKİKA
Hava Durumu

Balkanlarla işbirliğine tam gaz devam

Geçen nisan ayında başlayan "Balkanlar ile iş birliği ve temas projesi" hız kesmeden devam ediyor. 

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2013 17:58
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2013 18:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Balkanlarla işbirliğine tam gaz devam
Geçen nisan ayında başlayan "Balkanlar ile iş birliği ve temas projesi" hız kesmeden devam ediyor. 

Geçen ay Sancak bölgesinde incelemelerde bulunan ve yerel temsilcilerle bir dizi istişareler yapan proje yürütme kurulu, 28-30 Haziran tarihinde Belgrad’da yaptığı toplantılarla Sırbistan çalışmalarını tamamladı. Proje, bölgenin çok yönden fotoğrafını çekmeyi ve buna göre strateji geliştirmeyi hedefliyor. Bölge barışına ve istikrarına hizmet etmesi düşünülen projeyi Bursa Büyükşehir Belediyesi, İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) ve Bursa Osmanlı Derneği birlikte yürütüyor. Siyasetçi, sivil toplum temsilcisi ve akademisyenlerden oluşan geniş bir danışman heyetinin destek verdiği proje tamamlandığında Balkanlar ile ilgilenen kişi ve kuruluşlar için gerçekçi bir yol haritası hazır olmuş olacak.
“BELGRAD ALTEPE’Yİ BEKLİYOR”
“Balkanlarl'a ekonomik ve kültürel iş birliği için en doğru zamandayız” diyen proje yürütme kurulu üyesi Ali Said Adiloğlu, “Çalışmalarımız ilerledikçe Balkanlar'la iş birliğinin önemini daha iyi görüyoruz. Ama buraya yönelik projeleri koordineli yapmazsak enerjimizi heba edeceğimiz gibi beşeri ve ekonomik sermayemizi yerinde kullanmamış olacağız. Hepsinden de önemlisi geç kalmamak lazım. Balkanlar'a hizmet için bu yıllar en doğru zaman. Geç kalırsak gerek bölgenin Avrupa Birliği (AB) sürecinin hızlanması gerekse bölgedeki beklentiler sebebiyle treni kaçırabiliriz. Bursa Büyükşehir Belediyesi Balkanlar'a çok ciddi hizmetler götürüyor. Bursa, adeta Türkiye’nin Balkanlar'a açılan kapısı. Son Belgrad seyahatimizde Başkanımız Recep Altepe’nin çalışmalarının Balkanlar'da nasıl takdirle karşılandığını bir kez daha gördük. Belgrad’daki dostlarımız Başkan Altepe’yi buraya davet ediyor. İlk fırsatta başkanımızla Belgrad’da bir program yapmak istiyoruz” dedi.
“Büyük Türkiye reaktif davranamaz, sorumluluklarından kaçamaz, bölgede ciddi inisiyatifler almalı” diyen proje yürütme kurulu Başkanı Cihangir İşbilir de, çalışmaların seyri hakkında, “Projemiz gerek temas ve raporlama, gerekse icraat yönleriyle hız kesmeden devam ediyor. Temelde kültürel ve ekonomik iş birliğini hedefliyoruz. Duygusal bakışımızı kaybetmeden, ama rasyonel bir bakış açısıyla yürümek zorundayız. Henüz Türkiye olarak Balkanlar'a yönelik çalışmalarımız, kültürel ve ekonomik yatırım ve iş birliği çalışmaları çok çok az. Sırbistan programımız sonrası geniş bir ara rapor hazırlayarak ilgili resmi-sivil çevrelerle paylaşacağız. Ramazanda proje çerçevesinde bölgede dört farklı program icra edeceğiz. Ramazan sonrası Hırvatistan ve Slovenya temaslarımızla yolumuza devam edeceğiz. Projemiz yürürken Ankara, Edirne, Konya, Bursa ve İzmir gibi bölgeyle doğrudan ilgili vilayetlerimizde de temaslarda bulunup projelerimize ortaklar buluyoruz. İki yıl sürecek çalışmalarımız Balkan diasporasını da kapsıyor. Ortadoğu ve ülkemizdeki son dönemde gelişen olayların Balkanlar'a yönelik çalışmalarımızı aksatmasına izin vermeyeceğiz” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.