SON DAKİKA
Hava Durumu

BDDK İstanbul'a taşınıyor!

BDDK, 'yönetimsel açıdan bölünmüşlüğü ortadan kaldırmak' amacıyla Ankara ve İstanbul'daki binaların, İstanbul'da tek bir merkezde toplanması

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2016 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2016 14:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
BDDK İstanbul'a taşınıyor!
BDDK, 'yönetimsel açıdan bölünmüşlüğü ortadan kaldırmak' amacıyla Ankara ve İstanbul'daki binaların, İstanbul'da tek bir merkezde toplanmasına karar verildiğini bildirdi.
 

 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunca (BDDK) yapılan açıklamada, Kurumun İstanbul’a taşınmasına ilişkin dün bir basın yayın organında gerçek dışı hususlar içeren haberin yer aldığı belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:"Söz konusu haberde ifade edilenin aksine BDDK'da kuruluşundan bu yana hiçbir zaman personel sayısı bin 537 kişi olmamıştır. Bugün itibarıyla Kurumumuz, faaliyetlerini Ankara binasında 385, İstanbul binasında 188 olmak üzere toplam 573 personel ile yürütmektedir. Kurum faaliyetlerinin iki ayrı şehirde bulunan binalarda yürütülmesi yönetimsel açıdan bölünmüşlüğe neden olmaktadır. Diğer taraftan, İller Bankası AŞ ve Türkiye Kalkınma Bankası AŞ hariç sektördeki bankaların tamamı ile Kurumun denetimi altındaki banka dışı kuruluşlar faaliyetlerini İstanbul’da sürdürmektedir."




"TEK MERKEZDE TOPLANILACAK"
İstanbul Finans Merkezi Projesi kapsamında kamu bankalarının da merkezlerini İstanbul’a taşıdıklarına işaret edilen açıklamada, "Bu çerçevede, BDDK’nın faaliyetlerinde yaşanan yönetimsel açıdan bölünmüşlüğü ortadan kaldırmak ve denetimi altındaki kuruluşlarla daha yakın çalışma ortamının sağlanması amacıyla Kurumumuzca İstanbul’da yeni bir bina kiralanarak mevcut Ankara ve İstanbul binalarının tek bir merkezde toplanmasına karar verilmiştir" ifadesi kullanıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.