SON DAKİKA
Hava Durumu

Benzinin Litre Fiyatı 5 Liraya Dayandı

Son zamla birlikte 1 litre 95 oktan kurşunsuz benzin fiyatının 5 liraya yaklaştığını belirten TÜDEF Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, “Acil ol

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2013 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2013 15:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Benzinin Litre Fiyatı 5 Liraya Dayandı
Son zamla birlikte 1 litre 95 oktan kurşunsuz benzin fiyatının 5 liraya yaklaştığını belirten TÜDEF Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, “Acil olarak akaryakıta zam değil, vergi indirimi yapılmalıdır” dedi. 


En son yapılan zamlarla birlikte 1 litre 95 oktan kurşunsuz benzin fiyatının 4,83 lira oldu. Bir litre benzine uygulanan 11 kuruşluk zam, petrol ve döviz artışına paralel bir artış olarak değerlendirilemeyeceğini belirten Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, Haziran-2008 Tarihinde 1 varil ham petrolün fiyatı 120 dolarken, 1 litre 95 oktan kurşunsuz benzinin fiyatı 3.50 TL’den satıldığını hatırlattı. 1 varil ham petrol fiyatında ciddi bir yükseliş yokken sadece dövizdeki artış dolayısıyla 1 litre benzine 11 kuruş zam yapılmasının doğru olmadığını kaydeden Yılmaz, şöyle devam etti:
“Son zamla birlikte bir litre benzin fiyatı,5 TL’ye dayanmıştır. Enerji konusunda, ciddi ve uygulanabilir ulusal politikalara ihtiyacımız her geçen gün kendini hissettirmektedir. Bunun yanında acil olarak yapılması gereken akaryakıtta zam yapmak değil, vergi indirimine gitmektir. En azından benzinde verginin vergisi uygulamasına son vermek ve vergi oranını tedricen indirmektir. Kaçağın üzerine gitmek ve vergi kaçağını önleyerek geçici de olsa zammı uygulamaya koymamaktır."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.