SON DAKİKA
Hava Durumu

BMB 450 milyon dolarlık konut işi aldı

Ekonomi Bakanı Çağlayan, BMB şirketinin Suudi Arabistan'da 450 milyon dolarlık sosyal konut inşası işini aldığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2013 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2013 12:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Ekonomi Bakanı Çağlayan, BMB şirketinin Suudi Arabistan'da 450 milyon dolarlık sosyal konut inşası işini aldığını bildirdi.


 
 

Türkiye-Suudi Arabistan İş Forumu'na katılmak ve resmi temaslarda bulunmak üzere Riyad'a gelen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Ulaştırma Bakanı Jabara bin Eid el-Seraisry, Konut Bakanı Shwesh bin Saud el-Dhowaihy, Riyad Ticaret Odası Başkanı Abdulrahman el-Zamil ile görüştü.

Suudi girişimcilerin, Türk girişimcilerin çekingen davranmasından yakındıklarını, ''kardeş ve dost'' Türk girişimcilerle çok daha fazla işbirliği, ticaret ve ortak yatırım yapmak istediklerini belirten Çağlayan, Suudi girişimci ve yetkililerinin memnuniyeti neticesinde bir Türk girişimci olan BMB Grup'un 450 milyon dolarlık sosyal konut yapımı işini aldığını, bunun yılbaşından bu yana Medine Havaalanı ve tren istasyonunun ardından alınan ikinci büyük iş olduğunu bildirdi.

Riyad, Cidde ve Suudi Arabistan'ın doğusu hariç diğer bölgelerde gıda işleme tesisi kuracak işletmelere yüzde 75'i kamu fonundan sıfır faizli kredi verileceğini ifade eden Zafer Çağlayan, ''Suudi işadamlarıyla ortaklık istiyorlar. 500 bin konut yapımı gündemde. Somut hale gelmiş. Yakın bir çalışma içine gireceğiz. Firmalarımızın mümkün olduğu kadar çok pay almaları konusunda çalışmalar yapacağız'' diye konuştu.

Revaklar korunacak
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın girişimleri sonucu Kabe'nin etrafındaki revakların yerinde korunmasından duyulan memnuniyeti Suudi makamlara ilettiklerini dile getiren Bakan Çağlayan, revakların sadece genişleme yapılacak tarafındaki kısmının Türk taşeron firma Gür Yapı tarafından sökülerek, genişletilecek bölgeye nakledileceğini vurguladı.

Öte yandan, uzun bir süredir Suudi Arabistan'ın Ankara'ya büyükelçi atamadığını hatırlatan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, iki yılın ardından büyükelçi atandığını kaydetti.

Helal gıda onayının bu pazara girişteki önemini vurgulayan Bakan Zafer Çağlayan, Muslim World League adlı kuruluşun TSE'yi akredite etmesini beklediklerini de bakanlara ilettiğini bildirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.