SON DAKİKA
Hava Durumu

Borçluya yeni uygulama!

Yargıdaki yoğunluğu azaltmak adına hazırlanan yasa tasarısı, 2016 yılının ikinci yarısında TBMM'de görüşülecek. Tasarı yasalaştığında,

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2016 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2016 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Borçluya yeni uygulama!
Yargıdaki yoğunluğu azaltmak adına hazırlanan yasa tasarısı, 2016 yılının ikinci yarısında TBMM'de görüşülecek. Tasarı yasalaştığında, 2 bin 500 TL ve altındaki alacaklar için icra takibi başlatılamayacak, dava açılamayacak.
 

 

Düzenlemenin en çok GSM operatörleri, telekomünikasyon firmaları ve elektrik dağıtım şirketlerini alacaklarını etkilemesi bekleniyor. Avukat Cevat Kazma, düzenlemeyle birlikte icra dairelerindeki dosya sayısının %60 azalacağını söyledi. Yasanın çıkmasıyla birlikte, işçi-işveren arasındaki anlaşmazlıklarda da önce arabulucuya gidilecek. İcra davalarının yüzde 60'ının 2 bin 500 TL ve altındaki alacaklara yönelik olduğunu belirten Avukat Cevat Kazma, böylelikle icra dosyalarının büyük bölümünün, kısa sürede çözüme kavuşacağını vurguladı. Düzenlemenin meclisten geçmesiyle birlikte işçi-işveren arasındaki anlaşmazlıklarda da öncelikle arabulucuya başvurulması zorunlu hale gelecek. İşe iade davaları, işçi hak ve alacakları davaları için arabulucuya gidilmesi dava ön şartı olarak düzenlenecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.