SON DAKİKA
Hava Durumu

Bosnalı Bakan'dan yatırım daveti

Bosna-Hersek Orta Bosna Kantonu Ekonomi Bakanı Sedzad Milanoviç, İnegöl’de ağaç sektöründe faaliyet gösteren firmaları ziyaret etti. Bak

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2014 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2014 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bosnalı Bakan'dan yatırım daveti
Bosna-Hersek Orta Bosna Kantonu Ekonomi Bakanı Sedzad Milanoviç, İnegöl’de ağaç sektöründe faaliyet gösteren firmaları ziyaret etti. Bakan Milanoviç, Balcıoğlları Palet A.Ş. tesislerini çok beğenerek, firma sahiplerini yatırım için ülkesine davet etti.
Türkiye’deki yatırım imkanlarını araştırmak için İnegöl’e gelen Bosna Hersek heyeti bir dizi ziyaret yaptı. Bosna Hersek Orta Bosna Kantonu Ekonomi Bakanı Sedzad Milanoviç, Gornji Vokuf-Uskoplje Belediye Başkanı Sead Causevic, bazı bürokratlar ve bir grup işadamından oluşan heyet, ilçedeki bazı kurumları ve ağaç sektöründe faaliyet gösteren fabrikaları gezdi.
Türkiye’deki ahşap palet sektörünün lideri olan Balcıoğulları A.Ş’nin İnegöl Hasanpaşa’daki tesisleri de ziyaret edildi. İnegöl Keresteciler Odası Başkanı ve Balcıoğulları A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Muzaffer Balcıoğlu ile Genel Müdür İlker Pehlevan heyete bilgi verdi. 25 bin metrekarelik tesiste İnceleme yapan Boşnak heyet, firma yetkilerinden bilgi aldı.
Muzaffer Balcıoğlu, tesislerinde dünyanın önemli markalarına ahşap palet ürettiklerini ve ileri teknoloji kullandıklarını söyledi. bütün ürünlerin ısıl işleme tabi tutulduğunu ve asla standart dışı üretim yapmadıklarını vurgulayan Balcıoğlu, “Türkiye’de üretim yapan dünya devi firmaların tamamına ahşap palet üretiyoruz. İnegöl ve Bursa OSB de tesislerimiz var. Kalite bizim için birinci önceliktir. En son teknolojiye sahip makinelerle üretim yapıyoruz” diye konuştu.
Orta Bosna Kantonu Ekonomi Bakanı Sedzat Milanoviç, İnegöl ekonomisine övgü yağdırdı. Bakan Milanoviç, ülkesiyle Türkiye arasında ekonomik ilişkileri güçlendirmek istediklerini belirterek, “Bosna Hersek’te ağaç sektörü gelişiyor. Sizlere ülkemizden ağaç hammaddesi temin edebiliriz. Ülkemizden ağaç hammaddesi almak isteyen firmalara bazı kolaylıklar sağlayabiliriz” dedi.
Balcıoğulları tesislerini de çok beğendiğini kaydeden Bakan Milanoviç, benzer tesisleri bazı Avrupa ülkelerinde de gezme fırsatı bulduğunu belirterek, “Ancak bu kadar kapsamlı bir tesisi ilk kez görüyorum. Her şey belirli bir standardı var. Ürün kaliteniz çok yüksek. Belediye başkanımız ile de kendi aramızda konuştuk. Eğer Bosna-Hersek’te yatırım yaparsanız size ücretsiz arsa tahsis eder ve bazı teşvikler uygularız” diye konuştu.
Davete teşekkür eden Muzaffer Balcıoğlu’da, “Teklifiniz bizi çok memnun etti. Konuyu yönetim kurulumuzda değerlendireceğiz. Yurt dışı yatırımda bizi zorlayan tek konu kalifiye eleman bulmaktır. Bu meseleyi çözebilirsek Bosna-Hersek’te yatırım yapmak bizi de sevindirir” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.