SON DAKİKA
Hava Durumu

BTSO, Bursa'nın ortak sesi oluyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), kamu-özel sektörü arasında köprü görevi üstlenen Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK)

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2015 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2015 13:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
BTSO, Bursa'nın ortak sesi oluyor
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), kamu-özel sektörü arasında köprü görevi üstlenen Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) toplantılarında Bursa’yı güçlü bir şekilde temsil etmeye devam ediyor.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesindeki YOİKK, çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. Bursa ekonomisinin çatı kuruluşu olan BTSO, şehri YOİKK’te 10 isimle temsil ediyor. TOBB Genel Merkezi’nde ar-ge ve fikri hakların ele alındığı YOİKK toplantısına 33. Meslek Komitesi Üyesi Dr. Müh. Mustafa Uysal katıldı. Türk Patent Enstitüsü Başkanı Habib Asan ve Ekonomi Bakanlığı’ndan Murat Alıcı’nın da yer aldığı toplantıda kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri de yer aldı. Toplantıda, girişimcileri ve sanayicileri doğrudan etkileyen çok sayıda konu ele alındı.
YOİKK bünyesinde Fikri Sınai Mülkiyet Hakları ve Ar-Ge Çalışma Grubu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Mustafa Uysal, toplantıya ilişkin bilgiler verdi. Uysal, “Bizim için önem taşıyan birçok konuyu görüşme fırsatı bulduk. Fikri mülkiyet hakları, üzerinde özellikle durulması gereken bir alandır. Toplantımızda fikri mülkiyet hakları ihlaline konu olan ürünlerin imhasına yönelik kanun çalışmasının yapılmasını talep ettik. Aynı zamanda daha önce yurtdışından tedarik edilen test ve yazılım destekleri ile ilgili yerli üretimlere ayrıcalık sağlanması konusunda fikir alışverişinde bulunduk. Bu konuda TÜBİTAK- TEYDEB’in teşvik politikasını gözden geçirmesini talep ettik. Yerli yazılım kullanımının teşvik edilmesi konusundaki önerimizin takipçisi olacağız” dedi.
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Burkay, YOİKK’in Türkiye'de iş ortamının iyileşmesinde katkılar sağladığını ifade etti. Türkiye’nin daha kolay yatırım yapılacak bir ülke haline gelmesinde YOİKK toplantılarının önemli bir gücünün olduğunu belirten Burkay, “Kamu ve özel sektör arasında köprü vazifesi gören YOİKK, Türk özel sektörünün yatırım ortamında karşılaştığı meselelerin özel sektör bakış açısıyla ele alındığı önemli bir platform olma özelliği taşıyor. Odamız, YOİKK’te 10 meclis, konsey ve komite üyemiz ile kentimizi güçlü bir şekilde temsil ediyor. Ayrıca bu üyelerden 5’i başkan ve başkan yardımcılığı görevi ile çalışmalarını sürdürüyor” diye konuştu.
(AF)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.