SON DAKİKA
Hava Durumu

BTSO'da BALO toplantısı yapıldı

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2013 17:53
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2013 18:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
BTSO'da BALO toplantısı yapıldı
Çevreci ve ekonomik taşıma modelleri geliştirme hedefi ile Türkiye Odalar Borsalar Birliği ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ortaklığında kurulan Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlar A.Ş. (BALO) intermodal taşımacılık operasyonları tanıtım toplantısı Bursa'da yapıldı. 
Toplantının açılış konuşmasını yapan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, Türkiye’nin üç tarafının denizlerle çevrili olduğunu kaydederek, “Türkiye’nin ihracatında yüzde 50,7, ithalatında yüzde 53,2’lik oranlara sahip olan deniz yolu taşımacılığı, ülkenin dış ticaretinde en çok tercih edilen nakliye yöntemi. Deniz yolu taşımacılığını 2010 yılında yüzde 40,3’lük ihracat ve yüzde 22,9’luk ithalat oranlarıyla kara yolu taşımacılığı izlerken hava yolu taşımacılığı ise ihracat ve ithalatta üçüncü sırada yer almaktadır.” dedi.
Avrupa ve Asya kıtaları arasında yer alan Türkiye’nin coğrafi, kültürel ve ekonomik anlamda önemli bir mevkiie sahip olduğunu vurgulayan Onur, “Bu eşsiz avantajlarını kullanarak lojistik sektörüne ivme, Türk sanayiine rekabet gücü kazandıracak BALO projesi ile ülkemiz, dünya ticaret hayatında daha etkili bir rol üstlenecektir" şeklinde konuştu.
BALO Yönetim Kurulu Üyesi Halit Sezgin ve BALO Genel Müdürü Hüseyin İşteermiş de katılımcıları bilgilendirdi. Konuşmalarının ardından toplantıya katılan sektör temsilcilerine BALO’nun işleyişi ve faaliyetler hakkında bilgiler verildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.