SON DAKİKA
Hava Durumu

BTSO'da gergin start!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda (BTSO) meclis ve komite seçimleri gergin başladı. Başkan adaylarından İbrahim Burkay sandık başında bekledi

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2013 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2013 14:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda (BTSO) meclis ve komite seçimleri gergin başladı. Başkan adaylarından İbrahim Burkay sandık başında beklediği sırasında yaşanan arbede kısa sürede yatıştırıldı. Arbede arasında kalan bir kadın ise fenalık geçirdi. 


Yaklaşık 34 bin üyesiyle Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan BTSO'da seçim heyecanı başladı. Üyeler, sabah saat 09.00'dan itibaren oylarını kullanmaya başladı. 51 komite üyesi ve 128 meclis üyesinin belirleneceği seçimler için 56 sandık kuruldu. Başkan adaylarından İbrahim Burkay'ın sandık başında beklediği esnada arbede yaşandı. Tartışmanın arasında kalan bir kadın fenalık geçirdi. Kadın ilk müdahalesinin ardından 112 sağlık ekipleri tarafından ambulansa götürüldü.
Sabah saatlerinde oyunu kullanan BTSO başkan adayı İbrahim Burkay, seçimlere büyük ilgi olduğunu ifade ederek, "Yola çıktığımız günden beri tekrarladığımız olay aslında Bursa iş dünyasının bu kuruma sahip çıkması. Bu kurumun kuruluş faaliyetlerini gerçekleştirecek yapıya kavuşması için Bursa 2023 platformu olarak için yola çıktık. Bugün Bursa'ya yakışan bir katılım var. İş dünyasının bütün dinamikleri burada. Çok güzel bir seçim ortamı var. Hiç bir olumsuz olayın olmaması çok sevindirici. Burada her sandıkta 2- 3 liste olmasına rağmen, bakıyorum iş dünyası birbiriyle barışık insanlardan oluştuğu için netice itibariyle herkes proje bazlı yarışıyor. Bu seçimin galibi Bursa olacaktır. Ben öyle ümit ediyorum. 2 aydır yaptığımız çalışmanın meyvesini de bugün akşam alacağız. Vizyonumuzu ortaya koymak, projeleri hayata geçirmek adına önümüzdeki dönem için yetki alacağımıza kalpten inanıyorum. Bursa için de önümüzdeki döneme ışık tutacak seçimin hayırlar getirmesini temenni ediyorum. İnşallah hakkımızda hayırlı olan gerçekleşir" dedi.
Başkan adaylarından İlhan Parseker ise, "Artık sözler bitti. İş oylamaya geldi. Bugün bütün üyelerimizi oylarını kullanıyor. Tabii kalabalıktan insanlar oylarını kullanırken biraz zorlanıyor. Ama bunun başka bir çaresi de yok. Onlara şimdiden teşekkür ediyoruz. Bu sıcak günde bu kalabalık içinde oy kullanıyorlar. Odamıza, şehrimize, iş dünyamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.
BTSO Başkanı Celal Sönmez ise, centilmence yarışan adaylara başarılar diledi. Akşam saat 17.00’ye kadar sürecek seçimlerin ardından bu ayın 14’ünde BTSO'nun yeni başkanı seçilecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.